Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir polis, 12 yaşındaki bir çocuğu öldürdüğü için cinayetle suçlanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Philadelphia eyaletinde görev yapan polis memuru Edsaul Mendoza, silah kaçakçılığı ile bağlantılı olduğunu düşündüğü bir çocuğu takip ederken çatışma sırasında 12 yaşındaki Thomas Siderio’yu arkasından vurarak öldürmüştü. Olaydan sonra görevinden alınan Mendoza, geçen pazar günü (1 Mayıs) gözaltına alındı. Güç kullanma politikalarını ihlal ettiği belirtilen Mendoza, silahsız bir çocuğu öldürmek suçundan cinayetle yargılanıyor.

ABD’nin Philadelphia eyaletinde görev yapan polis memuru Edsaul Mendoza, bir operasyon sırasında 12 yaşındaki çocuğu arkasından vurarak öldürdüğü için cinayetle suçlanıyor. Mendoza, pazar günü (1 Mayıs) gözaltına alındı.

Yetkililer, 26 yaşındaki Mendoza’nın, 12 yaşındaki Thomas Siderio’yu “mantıksız bir şekilde” takip ettiğini ve silahsız olduğunu bilmesine rağmen onu vurduğunu iddia ediyor.

Ne olmuştu?

Philadelphia Bölge Savcısı tarafından yayımlanan belgelere göre Mendoza, 1 Mart’ta Thomas’ı ve mahkeme belgelerinde “NK” olarak kayıtlara geçen Thomas’ın 17 yaşındaki bir arkadaşını kovalayan sivil polis grubunun parçasıydı. Polisler, NK’nin bir silah kaçakçılığıyla bağlantılı olduğunu düşünüyordu.

Savcılık belgelerinin açığa çıkardığı bilgiye göre polis, Thomas’ın elindeki silahı uzaklaştırmasına rağmen üçüncü kez silahını ateşleyerek Thomas’ı öldürdü. Mendoza olaydan kısa bir süre sonra görevden alındı ve polis komiseri “departmanın güç kullanma politikalarının ihlal ettiğini” söyledi.

Geçen pazar günü (1 Mayıs) gözaltına alınan Mendoza’nın ön duruşması için 16 Mayıs’ta yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.