Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bartu Soral Zafer Partisi’nden istifasını anlattı: “Ortada öyle bir menfaat grubu var ki bunlarla ne siyaset yapması, ne vatan kurtarması…”

Eski Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral, ortada bir menfaat grubu olduğu için partiden istifa ettiğini açıkladı. Soral, “Girdim. Çalıştım. Gözlemledim; bazı oluşumları ve yönetimdeki etkinliğini tespit ettim. Güven bitti. Çıktım” dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Soral, “Girdim. Çalıştım. Gözlemledim; bazı oluşumları ve yönetimdeki etkinliğini tespit ettim. Güven bitti. Çıktım. Çıkınca gelen organize çirkinlik onay oldu. Ortada öyle bir menfaat grubu var ki bunlarla ne siyaset yapması, ne vatan kurtarması” dedi.

Bartu Soral, 22 Şubat’ta partiye katılmış, 30 Nisan’da istifa etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya desteği tartışma yaratmıştı

Bartu Soral’ın iki yıl önceki istifa açıklaması sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek vermesi geçen hafta sosyal medyada gündeme gelmişti.

Soylu’nun istifası üzerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek paylaşımda bulunan Soral, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası kesinlikle kabul edilmemelidir” demişti.

Erdoğan’ın Soylu’nun istidasını kabul etmemesi üzerine ise Soral, “Konu kapanmıştır. Devlet doğru kararı süratle almıştır” paylaşımında bulunmuştu.

Soylu’ya o dönem neden destek verdiğini açıkladı

Soral, istifa sürecinde Soylu’ya destek vermesinin tartışma yaratması üzerine 28 Nisan’da sosyal medyadan şu açıklamayı yapmıştı:

“Dün önce ünlü bir FETÖ’cüyü, sonra İYİ Parti ve CHP’yi eleştirdim. 10 dakika sonra isimsiz 50 kadar hesap iki yıl önce S. Soylu ile ilgili yazdığım bir tweeti dolaşıma soktu. Ardından bir grup açıkla başlığı altında hakarete başladı. Şimdi önce konuyu açalım.

Süleyman Soylu o dönem PKK ile mücadele ediyor ancak AKP içindeki ‘açılımcı’ zihniyet ve Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafından tasfiye edilmeye çalışılıyordu. Omuz atma dönemi hatırlanacaktır. Soylu ise PKK ile mücadelesi sebebiyle güvenlik bürokrasisinden destek görüyordu.

O anda görevden ayrılması terörle mücadeleyi kesintiye uğratacak, güvenlik politikalarının açılımcılar, Pelikan grubu-Berat Albayrak tarafından şekillendirilmesi sonucunu doğuracaktı. Yani kısaca yerinde kalsın dedim. Ne oluyoruz? Ne var bunda? Geçmişimiz ortada.

Bizim için terör ile mücadele, Türk devleti ve Türk milletinin çıkarı siyaset üstüdür. Dün yazan hesapları, kendisini Zafer Partili olarak tanıtanları dikkatle not aldım. Durumu anlayamamış, gerçekten merak eden varsa, onlar için bu notu paylaşmış olayım.”

https://twitter.com/BartuSoral/status/1519642793618067457?s=20&t=Lf3rEfwatKOEqq30WOqMfg

Soylu ve Özdağ arasında sığınmacı tartışması yaşanmıştı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “900 bin Suriyeli, Türk vatandaşı yapıldı” iddiasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 22 Nisan’da katıldığı canlı yayında sert tepki göstermişti. Soylu, “Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296’sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye’de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ‘900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı’ diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654” açıklamasını yapmıştı.

Özdağ ise Soylu’ya “Birlikte gidelim Süleyman! Ancak, doktorlar seni görünce dışarı bırakmazlar, ben seni bırakır ayrılırım. Asıl delilik, sekiz milyon ‘sığınmacı’ ve ‘kaçağı’ Türkiye’ye doldurup Türk Milleti’nin varlığı ve güvenliğini tehlikeye atmaktır” yanıtını vermişti.

Ruşen Çakır, Haftaya Bakış’ta Bartu Soral tartışmasına değindi

Ruşen Çakır, Haftaya Bakış’ın dün (29 Nisan) yayınlanan bölümünde Soral’ın Soylu’ya destek verdiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili tartışmaya değinmişti.

Soral, bu sabah saatlerinde “Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bartu Soral, iki yıl önce Süleyman Soylu’ya destek verdiği ortaya çıkınca istifa etti” başlıklı haberimizi “Foncu Medyascope ve Ruşen Çakır operasyonel haber peşinde. Belli bunların tarifesi var, hani lokantadaki gibi. Nereden çıkmış onun için istifa ettiğim? Kimden teyit aldın? Bana sordun mu? Fon tatlı değil mi?” diyerek eleştirdi. Soral, Özdağ’a Medyascope yayınında eşlik eden tek Zafer Partili yetkiliydi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.