Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (3 Mayıs 2022): İmamoğlu Karadeniz’de, siyasi partilerin bayramlaşması & Zelenskiy’nin Türkiye eleştirisi

Ramazan Bayramı’nın başlamasıyla siyasî partiler arasındaki bayramlaşma programı da belli oldu. Ana muhalefet partisi CHP bütün partilerle görüşecek. İYİ Parti ise MHP ve HDP ile görüşmeyecek. AKP Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve HDP ile bayramlaşmayacak. Medyascope Ankara muhabiri Okan Yücel, gelişmeleri anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iki günlük Karadeniz turuna çıkıyor. İmamoğlu bugün ilk başta Rize’ye, ardından Artvin’e gidecek. Akşam saatlerinde ise memleketi Trabzon’a hareket edecek. Ayrıntıları Medyascope muhabirleri Ali Macit ve Ali Deniz Çakır aktardı.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Mariupol’de bulunan Ukraynalı bir asker, tahliye operasyonlarına rağmen çelik fabrikasında en az 200 sivilin mahsur kaldığını açıkladı. Kent konseyi ise Rus bombalarına rağmen mahsur kalan sivillerin tahliyesine bu sabah 07:00’den itibaren devam edileceğini duyurdu.

Dün akşam saatlerinde Odessa kentine Rus birlikleri tarafından bir roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti ve 17 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana 5,5 milyondan fazla kişinin ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Türkiye’nin bir yandan arabuluculuk rolü üstlendiğini bir yandan da Rusya’dan gelecek turistler için hazırlık yaptığını söyleyerek “Bu çifte standarttır. Bu hiç doğru değil. Bana göre böyle davranamazsınız, doğruluktan yana mısınız, yoksa değil misiniz? Bir seçim yapmalısınız” demişti. Bir yandan da Erdoğan önümüzdeki günlerde Putin ile görüşeceğini duyurdu. Erdoğan, “Ukrayna’nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası, inanıyorum ki Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır” diye konuştu.

Medyascope programcısı Işın Eliçin, Zelenskiy’nin açıklamalarını ve Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.