Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trabzonspor’a gün doğdu: UEFA’dan Rusya ile ilgili yeni kararlar

UEFA, Rus kulüplerinin 2022-23 sezonunda da Avrupa kupalarından men edildiğini açıkladı. Ayrıca ülkenin EURO 2028 ya da EURO 2032’yi düzenlemek için UEFA’ya yaptığı ev sahipliği başvurusu da reddedildi. 

UEFA, Rusya ile ilgili yeni kararlar aldı

UEFA, Rus futbolunu derinden sarsacak kararlara imza attı. 28 Şubat 2022’de tüm Rusya temsilcisi takım ve kulüplerinin organizasyonlarına katılımını bir sonraki duyuruya kadar askıya alan UEFA, Rusya ile ilgili yeni kararların alındığını duyurdu. UEFA İcra Kurulu’nun kararlarına göre, Rus takımları gelecek sezonda da UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edemeyecek. Öte yandan Rusya Milli Futbol Takımı, 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi’nde yer aldığı B Ligi’nin 2. Grubu’ndaki maçlarına çıkamayacak. Otomatik olarak grubunu dördüncü sırada tamamlayacak olan Rusya Milli Takımı, UEFA Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düşürülecek. 

Rusya Kadın Milli Futbol Takımı ise 6 ile 31 Temmuz tarihleri arasında İngiltere’de düzenlenecek olan UEFA Kadınlar EURO 2022’de mücadele edemeyecek. Turnuvaya, Rusya’nın play-off turunda elediği Portekiz Kadın Milli Futbol Takımı dahil edilecek.

Rusya, Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapamayacak

UEFA İcra Kurulu, Rusya Futbol Birliği (FUR) tarafından EURO 2028 ya da EURO 2032’yi düzenlemek için UEFA’ya yaptığı ev sahipliği başvurusunun da reddedildiğini açıkladı. EURO 2028’in ev sahipliği için Birleşik Krallık (İngiltere, İskoçya, Galler, Kuzey İrlanda), İrlanda Cumhuriyeti ve Türkiye adaylığını koymuştu. Öte yandan Türkiye, aynı zamanda EURO 2032’nin ev sahipliği için de İtalya ile çekişecek. 

Trabzonspor’a gün doğdu

UEFA’nın Rus takımlarını organizasyonlarından ihraç etmesi, Türk takımlarının Avrupa kupalarına giriş turlarını da doğrudan etkiledi. 38 yıl aranın ardından Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, Rus takımlarının Avrupa kupalarından ihraç edilmesinin ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’ne 3. eleme turundan değil play-off turundan katılacak. Bordo-mavili takım, play-off turunda elenmesi halinde UEFA Avrupa Ligi gruplarında boy gösterecek. Trabzonspor’un Devler Ligi play-off turundaki rakibi, 1 Ağustos’ta çekilecek kura ile belli olacak. 

Süper Lig’i ikinci sırada bitiren takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Ukrayna, Danimarka ya da Güney Kıbrıs liglerini ikinci sırada bitiren takımlardan biri ile eşleşecek. Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur kura çekimi, 15 Haziran’da yapılacak. 

Öte yandan Rus takımlarının Avrupa kupalarından ihraç edilmesinin ardından ülke şampiyonlarının Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı İskoçya’ya verildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.