Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist belli oluyor: Liverpool, Villarreal deplasmanında 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist, bugün (3 Mayıs) belli olacak. İngiltere’de oynanan ilk maçı 2-0 kazanan Liverpool, Türkiye saati ile 22.00’de Villarreal deplasmanına konuk olacak. El Madrigal Stadyumu’nun ev sahipliğinde oynanacak karşılaşma, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Villarreal’in konuğu Liverpool

Villarreal, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Liverpool’u konuk edecek. El Madrigal Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetecek. 

Villarreal, sürpriz peşinde

İspanyol teknik direktör Unai Emery’nin çalıştırdığı Villarreal, 34 haftası tamamlanan LaLiga’da topladığı 52 puan ile yedinci sırada bulunuyor. Ligde Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren “Sarı Denizaltılar”, Şampiyonlar Ligi’nde ise fırtına gibi esiyor. 

Manchester United, Atalanta ve Young Boys’un olduğu F Grubu’nu topladığı 10 puan ile ikinci sırada tamamlayan Villarreal, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Juventus ile eşleşti. İtalya deplasmanında rakibini 3-0 yenerek sürklase eden Unai Emery’nin öğrencileri, çeyrek finalde ise Avrupa futbolun dev kulüplerinden Bayern Münih ile kozlarını paylaştı. Sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Bayern’i 1-0 yenen Villarreal, deplasmanda ise rakibi ile 1-1 berabere kalarak adını yarı finale yazdırdı. 

Şampiyonlar Ligi’nde büyük sürprize imza atan Villarreal, yarı finalde eşleştiği Liverpool karşısında varlık gösteremedi. İngiltere’de oynanan ilk maçı 2-0 kaybeden Sarı Denizaltılar, El Madrigal Stadyumu’na moralsiz çıkacak. Öyle ki UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk maçını 2+ farkla kaybettiği yarı final eşleşmesinde tur atlamayı başaran tek takım bulunuyor (2018/2019’da Liverpool vs Barcelona). Öte yandan Villarreal, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında oynadığı yedi iç saha maçında iki galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

Unai Emery’nin Liverpool karşısındaki en büyük gol silahı ise Gerard Moreno olacak. Moreno, bu sezon forma giydiği 26 karşılaşmada 13 gol atıp, yedi de asist yaptı. 

Liverpool, ilk finalist olma amacında

Alman teknik direktör Jürgen Klopp’un çalıştırdığı Liverpool, 34 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 82 puan ile ikinci sırada bulunuyor. Zirve yarışında Manchester City ile kıyasıya bir rekabetin içine giren Liverpool’un en büyük hedefi ise UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. 

Atletico Madrid, Porto ve Milan’ın olduğu B Grubu’nu topladığı 18 puan ile ilk sırada tamamlayan Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Inter ile eşleşti. İngiltere temsilcisi, rakibini zor da olsa elemeyi başardı ve çeyrek finalde Benfica’nın rakibi oldu. Liverpool, Portekiz ekibi karşısında ise iki maçta toplam altı gol atarak adını yarı finale yazdırdı.

12. kez Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi’nin yarı finalinde boy gösteren Liverpool, yarı final ilk maçında Villarreal’i 2-0 yenerek avantajı kaptı. Öte yandan Jürgen Klopp’un öğrencileri, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda oynadığı deplasman maçlarının tamamını kazanan takımlar arasında altı dış saha karşılaşmasına çıkan ilk ekip olmak istiyor. 

Jürgen Klopp’un Villarreal karşısındaki en büyük kozu ise Mohamed Salah olacak. Mısırlı yıldız, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde sekiz gol attı. Salah’ın Devler Ligi kariyerinde ise toplam 33 golü bulunuyor. 

Liverpool’un Villarreal’i 2-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler