Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’nin en çok aranan suçlularından Alex Male, Türk polisinin katkılarıyla Portekiz’de yakalandı

Güneybatı İngiltere’de “A sınıfı” uyuşturucuların tedarikçiliğiyle suçlanan Alex Male, Türkiye’den Portekiz’in başkenti Lizbon’a sahte pasaportla uçtuğunun tespit edilmesinin ardından havalimanında tutuklandı.

29 yaşındaki Male’in tutuklanmasını “harika bir sonuç” diye duyuran İngiltere Ulusal Suç Ajansı’nın (NCA) açıklamasına göre şifreli bir iletişim ağı üzerinden uyuşturucu satmakla suçlanan Male, Türkiye’ye giriş talebinin reddedilmesi üzerine Portekiz’e uçmak zorunda kaldı. Male, Lizbon Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalandı.

Alex Male

Türk polisine övgü

İngiliz emniyet görevlisi Phil Robinson, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Male sahte belgelerle uluslararası sınırlar boyunca seyahat edebileceğine ve emniyet güçlerince yakalanmayacağına safça inandı. Ancak Türk polisinin Portekizli yetkilileri harekete geçiren dikkatini ve uzmanlığını hafife aldı. Herhangi bir azılı suçlunun tutuklanması fantastik bir sonuçtur. Ancak Male’in en çok arananlar listemize daha yeni girmiş olması durumu daha da iyi yapıyor. Toplumumuz üzerinde devasa etkilere sahip tehlikeli suçlardan aranıyordu, bu yüzden yakalanmasından memnuniyet duydum.” 

Male, kokain ve ketamin tedariki, kara para aklama ve 2020 yılının nisan ve haziran aylarında uyuşturucu ticareti için ateşli silah edinme ile suçlanıyor. NCA, Male’in İngiltere’de tutukluluğun ardından kefaletle tahliye şartlarını ihlal ederek adaletten kaçtığını belirtti. 

Portekiz’de gözaltında bulunan Male’nin iade sürecinin devam ettiği belirtiliyor.

İngiliz mevzuatında eroin, kokain, ekstazi, LSD gibi uyuşturucular “A sınıfı uyuşturucular” kategorisine dahil ediliyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.