Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Modern dengbej Delîl Dîlanar, 27 yıl sonra sevenleri ile Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve İstanbul’da buluşuyor

Kürt müziğinin güçlü seslerinden ve dengbejlik geleneğinin modern taşıyıcılarından Delîl Dîlanar, 27 yıl aradan sonra doğduğu topraklarda sevenleri ile buluşuyor. Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da peş peşe sahneye çıkacak olan Dîlanar, son konserini ise İstanbul’da verecek. Sanatçı, 27 yıl aradan sonra doğduğu topraklarda sevenleri ile buluşmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Geleneksel Kürt dengbejlik geleneğinin taşıyıcılarından Delîl Dîlanar, 27 yıl sonra doğduğu topraklardaki birçok şehirde sevenleri ile ilk kez bir araya gelmeye hazırlanıyor. Sanatçı, Türkiye turnesi kapsamında Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’da hayranlarının karşısına çıkacak. Modern dengbej Dîlanar’ın hayranları ile son buluşması ise İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak.

Delîl Dîlanar uzun yıllardır, Kürt sözlü tarihinin kökleri olan dengbejlik geleneğini yaşatarak, geçmişle gelecek arasında büyük bir köprü oluşmasına katkı sunarken, çocukluğunun geçtiği Serhad bölgesinde (Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı) başta Hûseynî Muşî olmak üzere birçok büyük dengbejin divanında oturmuş ve onların sesleriyle tanışmış.

Erivan Radyosu ile Kürtlerin müzik tarihine “efsane” olarak geçen Kürd Mey’inin (MeyaKurdî) büyük üstadı Eqîdê Cimo’dan enstrüman eğitimi alan Delîl Dîlanar, dengbejlik söz ve söylem ile birlikte güçlü enstrümanı da katarak Kürt müziğine büyük etki yarattı.

Dîlanar, Almanya başta olmak üzere ABD ve dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda konser verirken, güçlü sesi ile temsil ettiği modern dengbejlik sinemanın da ilgisini çekti. Dîlanar’ın hayatı Bülent Gündüz tarafından beyazperdeye aktarıldı ve film, Los Angeles Film Festivali’nde “En İyi Orijinal şarkı ve En İyi Film ödüllerine layık görüldü.

Dîilanar, 13 Mayıs Cuma günü Diyarbakır Sezai Karakoç Kongre ve Kültür Merkezi’nde, 14 Mayıs Cumartesi günü Mardin’de Yay Grand Otel Cemal Yay Kongre Salonu’nda, 15 Mayıs Pazar günü Şanlıurfa’da Urfa City AVM Kültür Merkezi’nde, son olarak 28 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde hayranları ile bir araya gelecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.