Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Liverpool

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2021-2022 sezonunun ilk finalisti belli oldu. Sahasında oynadığı ilk karşılaşmayı 2-0 kazanan Liverpool, 2-0 yenik duruma düştüğü maçta Villarreal’i 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Liverpool’un finaldeki rakibi, bugün (4 Mayıs) oynanacak Real Madrid-Manchester City karşılaşmasının ardından belli olacak. 

Liverpool, Villarreal’i ikinci yarıda yıktı

Villarreal, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Liverpool’u konuk etti. El Madrigal Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetti.

Villareal ve Liverpool’un dizilişleri

İspanyol teknik direktör Unai Emery’nin çalıştırdığı Villarreal, 2-0 mağlup olduğu maçın rövanşında Liverpool ile kozlarını paylaştı. El Madrigal Stadyumu’ndaki karşılaşmaya ev sahibi fırtına gibi başladı. Maçın henüz üçüncü dakikasında Pervis Estupinan’ın açtığı ortada altıpas bölgesinde top ile buluşan Etienne Capoue, meşin yuvarlağı içeriye çevirdi. Capoue’nin bu ikramını geri çevirmeyen Boulaye Dia, kaleci Alisson Becker’i avlayarak takımını öne geçiren isim oldu. Villarreal, ilk yarının kalan dakikalarında da oyun üstünlüğünü elinde tuttu. Sarı Denizaltılar, 40. dakikada ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Etienne Capoue’nun nefis ortasında kafa vuruşunu yapan Francis Coquelin, meşin yuvarlağı filelere yolladı ve takımını 2-0 öne geçirdi. İlk yarıda Liverpool’u sahadan silen Villarreal, soyunma odasına 2-0 önde gitmeyi başardı. 

İlk 45 dakikada varlık gösteremeyen Liverpool, ikinci yarıya hızlı başladı. Jürgen Klopp’un Luis Diaz’ı Diogo Jota’nın yerine oyuna alması, maçın gidişatını tamamen değiştirdi. Dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü eline alan Liverpool, 61. dakikada aradaki farkı bire indirdi. Mohamed Salah’ın pasına hareketlenen Fabinho, yerden yaptığı sert vuruşta fileleri sarsan isim oldu. Brezilyalı yıldızının attığı golün ardından moral bulan Liverpool, 66. dakikada skorda dengeyi sağladı. Trent Alexander-Arnold’un nefis ortasında kafa vuruşunu yapan Luis Dias, Villarreal’in tüm umutlarını yok eden golü kaydetti. Maçın skorunu ise 74. dakikada sahneye çıkan Sadio Mane belirledi. 

Sahasında oynadığı ilk karşılaşmayı 2-0 kazanan Liverpool, yenik duruma düştüğü maçta Villarreal’i 3-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü kez finale yükselen Jürgen Klopp, bu alanda en yüksek sayının sahipleri olan Carlo Ancelotti, Alex Ferguson ve Marcello Lippi’nin rekorunu egale etti. 

Liverpool, aynı sezonda Şampiyon Kulüpler Kupası/Şampiyonlar Ligi, FA Kupası ve Lig Kupası’nda finale kalmayı başaran ilk İngiliz takımı oldu. 

Sadio Mane (15), Didier Drogba’yı (14) geçerek Şampiyonlar Ligi eleme turları tarihinde en çok gol atan Afrikalı oyuncu oldu. 

Sadio Mane; Frank Lampard’ın ardından Şampiyonlar Ligi elemelerinde bir İngiliz kulübüyle 15 gol atan ikinci oyuncu oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler