Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’den Doğu Anadolu çıkarması | Kemal Kılıçdaroğlu ve 247 belediye başkanı Van’a gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11’i büyükşehir olmak üzere toplam 247 belediye başkanı ile Van’da bir araya gelecek. Van, 27-28 ve 29 Mayıs tarihlerinde CHP’nin buluşmasına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, söz konusu tarihlerde Türkiye’nin gözünün ve kulağının Van’da olacağını söyledi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki tartışmalarında gözlerin çevrildiği CHP, mayıs ayının sonunda Doğu Anadolu’da belediye başkanları zirvesi yapacak.

Daha önce Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kayseri’de belediye başkanları ile çalıştay düzenleyen CHP bu kez Van’da, 247 belediye başkanını bir araya getirecek. Kılıçdaroğlu’nun katılacağı ve üç gün sürecek olan programa, cumhurbaşkanlığı adaylığında adları geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında bulunduğu 11’i büyükşehir, 10’u il olmak üzere toplam 247 CHP’li belediye başkanı katılacak.

Üç günlük program hakkında konuşan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, bütün gözlerin Van’da olacağını söyledi. Bedirhanoğlu, toplantının Van’da yapılmasının da genel başkanları Kılıçdaroğlu’nun bölgeye ve Van’a verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Van, kayyum atanan şehirlerden

2014 yerel seçimlerinde HDP’li Bekir Kaya, Van’da yüzde 51 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. 2016 yılında ise belediyeye kayyum atanmış ve Bekir Kaya görevinden alınmıştı. Kaya daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 2019’daki yerel seçimleri kazanan HDP’li Bedia Özgökçe’nin yerine de kayyum atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.