Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (5 Mayıs 2022): Yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesinde, İmamoğlu Karadeniz’de fırtına estirdi | İbrahim Turhan ve Kemal Can değerlendirdi

Editör: Gökçe Çiçek Kösedağı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) nisan ayında yüzde 7,25 arttı. Mart ayında yüzde 61 olan yıllık enflasyon ise yüzde 69,97’ye ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon nisan ayında yüzde 8,68 artarken, bir yıllık artış yüzde 156,86 oldu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bayramda Karadeniz’deydi. Rize, Artvin ve Trabzon’a giden İmamoğlu’nun mesajları,  kendisine yönelik ilgi ve gazetecilerle verdiği fotoğraf Türkiye siyasetinin gündemindeydi.

Güne Bakış’ta bu akşam Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi, 2008-2011 yılları arasında Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı yapan Prof. Dr. İbrahim Turhan ekonominin, Medyascope yorumcusu Kemal Can siyasetin gündemini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.