Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (5 Mayıs 2022) – Enflasyon yine rekor kırdı: Yıllık yüzde 70 | Karadeniz’de İmamoğlu fırtınası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu iki günlük Karadeniz turundaydı. Turu dün akşam tamamlandı. İmamoğlu salı günü Trabzon Havalimanı’na indi ve soluğu Rize’de aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de esnaf ziyareti yapan ve halk ile buluşan İmamoğlu’na ilgi epey yoğundu. İmamoğlu konuşmalarında “altılı masa”yı vurguladı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “altılı masa”nın neferi olacağını ve masa için çalışacağını söyledi.

İmamoğlu salı günü akşam saatlerinde Artvin’e geçti. İmamoğlu Artvin’de Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerine gitti, belediye başkanları ile bir araya geldi.

Dün ise İmamoğlu memleketi Trabzon’a gitti. Trabzon’da da ilgi çok yoğundu İmamoğlu’na. İmamoğlu’nun Karadeniz turunun yansımalarını Sedat Bozkurt ve Reha Ruhavioğlu ile konuştuk.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 69,97, aylık enflasyon ise yüzde 7,25. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre tüketici enflasyonu nisan ayında yüzde 8,68 artarken, bir yıllık artış yüzde 156,86 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.