Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde finalistler belli oluyor: West Ham United, Eintracht Frankfurt deplasmanında

UEFA Avrupa Ligi’nde finalistler, bugün (5 Mayıs) oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. Giovanni van Bronckhorst’un çalıştırdığı Rangers, 1-0 kaybettikleri maçın rövanşında RB Leipzig karşısına çıkacak. Gecenin öne çıkan maçında ise Eintracht Frankfurt ile West Ham United kozlarını paylaşacak. İngiltere deplasmanından 2-1’lik zafer ile dönen Frankfurt, finale çok yakın. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmalar, dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Eintracht Frankfurt’un konuğu West Ham United

Eintracht Frankfurt, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında West Ham United’ı konuk edecek. Deutsche Bank Park’ın ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano yönetecek. 

Eintracht Frankfurt, avantajını korumak istiyor

Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt, 31 haftası tamamlanan Bundesliga’da topladığı 40 puan ile 11. sırada yer alıyor. Oliver Glasner’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 42 gol atarken, kalesinde ise 46 gol gördü. 

Temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ve Royal Antwerp’in bulunduğu D Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, son 16 turu aşamasında Real Betis ile kozlarını paylaştı. İki maç sonunda Betis’e üstünlük kurmayı başaran Glasner’in öğrencileri, çeyrek finalde karşısında Barcelona’yı buldu. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen Barcelona’yı deplasmanda 3-2 yenerek yarı finale yükselen Eintracht Frankfurt, yarı finalde West Ham’ı eleyerek finale yükselmeyi hedefliyor.

West Ham United’ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek büyük avantaj yakalayan Eintracht Frankfurt, Avrupa kupalarında ilk maçı kazandığı 25 eşleşmenin 22’sinde tur atlayan taraf oldu. 1980’deki UEFA Kupası şampiyonluğundan bu yana ilk kez Avrupa kupalarında finale yükselme şansı yakalayan Frankfurt, hem UEFA Kupası hem de UEFA Avrupa Ligi’nin finalinde boy gösteren ilk Alman takımı olmanın da peşinde.  

Eintracht Frankfurt, Avrupa Ligi tarihinde sezona grup aşamasından başlayan takımlar arasında mağlubiyet almadan yarı finale kalan dördüncü takım olma özelliğini taşıyor. 

Glasner’in West Ham United karşısındaki en büyük kozu, Filip Kostic olacak. Sırp yıldız, bu sezon çıktığı 39 karşılaşmada yedi gol atıp, 12 de asist yaptı. 

West Ham United, sürpriz peşinde

David Moyes’un çalıştırdığı West Ham United, 35 haftası tamamlanan Premier Lig’de topladığı 52 puan ile yedinci sırada yer alıyor. Moyes’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 53 gol atarken, kalesinde ise 46 gol gördü. 

Dinamo Zagreb, Rapid Wien ve Genk’in olduğu H Grubu’nu ilk sırada tamamlayan West Ham United, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile karşılaştı. Turnuvanın favorilerinden Sevilla’yı elemeyi başaran İngiltere temsilcisi, çeyrek finalde ise Olimpik Lyon engelini aşarak yarı finale yükseldi. 

Eintracht Frankfurt’a sahasında 2-1 kaybederek final şansını zora sokan West Ham United, tarihinde üç kez Almanya deplasmanına konuk oldu. İngiltere temsilcisi, bu karşılaşmalarda bir beraberlik ve iki mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

Moyes’un Eintracht Frankfurt karşısındaki en büyük kozu ise Michail Antonio olacak. Jamaikalı forvet, bu sezon çıktığı 43 karşılaşmada 11 gol atıp, 10 da asist yaptı. 

Eintracht Frankfurt’un West Ham United’ı 2-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Avrupa Ligi’nde gecenin programı:

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1522109086271258625?s=20&t=h4hWb6BdtQ7qld1M5lGGMw

UEFA Konferans Ligi’nde gecenin programı:

https://twitter.com/europacnfleague/status/1522116384209182721?s=20&t=n-CtSD-GBgHd23eREYau6w

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.