Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tarihi gece: Son yılların en heyecanlı maçında Manchester City’yi eleyen Real Madrid, finalde Liverpool’un rakibi oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. İngiltere’de oynanan ilk karşılaşmayı 4-3 kaybeden Real Madrid, sahasında Manchester City’yi 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Santiago Bernabeu Stadyumu’nda akıl almaz bir geri dönüşe imza atan İspanya temsilcisi, finalde Liverpool ile kozlarını paylaşacak. Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’ın ev sahipliği yapacağı final karşılaşması, 28 Mayıs Cumartesi günü oynanacak.

Real Madrid’den tarihi geri dönüş

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Manchester City’yi konuk etti. Santiago Bernabeu Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi, İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Orsato yönetti.

Real Madrid ve Manchester City’nin dizilişleri

Şampiyonlar Ligi’ni 13 kez müzesine götüren ve bu alanda açık ara zirvede yer alan Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Manchester City ile kozlarını paylaştı. Her iki ekip, karşılaşmanın ilk bölümünde oyun üstünlüğünü eline almakta zorlandı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarının en net pozisyonuna konuk takım girdi. Kevin De Bruyne’nin pasına hareketlenen Bernardo Silva, altıpas bölgesinden yaptığı vuruşta kaleci Thibaut Courtois engeline takıldı. İlk 45 dakika, golsüz eşitlik ile sona erdi. 

Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ikinci yarısına fırtına gibi başladı. Seyircisinin desteğini arkasına alan Carlo Ancelotti’nin öğrencileri, 45. dakikanın ilk saniyelerinde gol pozisyonuna girdi. Daniel Carvajal’ın içeri çevirdiği topu boş kaleye yollamak isteyen Vinicius Junior, meşin yuvarlağı üstten auta attı. Ancak Real Madrid, bu baskılı başlangıcını ikinci yarının kalan dakikalarına yaymakta zorlandı. Dakikalar ilerledikçe oyunda dengeyi kuran Manchester City, 73. dakikada ise öne geçti. Bernardo Silva’nın nefis pasında top ile buluşan Riyad Mahrez, yaptığı vuruşta fileleri sarstı. Premier Lig’de Liverpool ile kıyasıya bir rekabetin içine giren City, böylelikle en büyük hedefi olan Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için dev bir adım atmış oldu.

Maçın kırılma anı ise 87. dakikada yaşandı. Sol kanattan ceza sahasına giren Jack Grealish, vuruşunu yaptı. Ancak Mendy, meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkararak takımını oyunda tuttu. 68. dakikada Toni Kross’un yerine oyuna dahil olan Rodrygo ise maçın gidişatını değiştirdi. 90. dakikada Camavinga’nın sağ kanattan yaptığı ortada topu kontrol eden Karim Benzema, uygun durumdaki Rodrygo’ya pasını aktardı. Brezilyalı yıldız, topa sağ ayağı ile dokundu ve kaleci Ederson’un sağından ağları havalandırdı. Rodrygo’nun golünden sonra havaya giren Real Madrid, 90+1. dakikada ise maçı uzatmalara taşıyacak golü kaydetti. Dani Carvahal’in nefis ortasında kafa vuruşunu yapan Rodrygo, kendisinin ve takımının ikinci golünü atmayı başardı. 

Akıl almaz bir geri dönüşe imza atan Real Madrid, uzatma devrelerine de çok hızlı başladı. 93. dakikada Ruben Dias’ın müdahalesi ile yerde kalan Karim Benzema, takımına penaltı kazandırdı ve beyaz noktanın başına geçti. Fransız yıldız, kaleci Ederson’un sağından meşin yuvarlağı filelere yollayarak aradaki farkı ikiye çıkardı. 

Real Madrid, ilk maçta 4-3 kaybettiği Manchester City’yi sahasında 3-1 mağlup ederek toplamda 6-5’lik skor ile finale yükseldi ve Liverpool’un rakibi oldu. Fransa’nın başkenti Paris’teki Stade de France’ın ev sahipliği yapacağı final karşılaşması, 28 Mayıs Cumartesi günü oynanacak.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Real Madridli futbolcular, maç sonunda büyük sevinç yaşadı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla finale kalan teknik direktör Carlo Ancelotti (5; 3x Milan & 2x Real Madrid).

Şampiyonlar Ligi tarihinde bu sezon eleme turlarında 10 gol atan Karim Benzema’dan daha yüksek sayıya ulaşan bir oyuncu bulunmuyor (2016/17; Cristiano Ronaldo ile eşit).

Rodrygo, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir eleme turu maçının 90’ıncı dakikasında iki gol atan ilk oyuncu oldu.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.