Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (6 Mayıs 2022): Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı’nda | Yıllık enflasyon son 20 yılın zirvesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TGRT Haber’de, mülteci meselesine ilişkin çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında konuştu. Soylu, Özdağ için “Bu filmi nasıl finanse etmiş? Bu Soros taktiğidir” dedi. Filmle ilgili ise “‘Sessiz İstila’ bir edepsizliktir. Bir yalandır ve bunu ortaya koyup bunu sosyal medya üzerinden toplumu tahrik eden ve direkt hükümeti hedef alan saldırı ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Soylu, Ümit Özdağ’ın yayına bağlanmak istemesine karşı çıkarak, “Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir” dedi. Ümit Özdağ ise Soylu’nun sözlerine ilişkin basın açıklaması yaptı ve İçişleri Bakanlığı’na gideceğini söyledi. Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur, gelişmeleri İçişleri Bakanlığı’nın önünden aktardı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları (TÜFE) nisan ayında yüzde 7,25 arttı. Mart ayında yüzde 61 olan yıllık enflasyon ise yüzde 69,97’ye ulaştı. Bu oran 2002’den bu yana kaydedilen en yüksek enflasyon olarak kayda geçti. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise enflasyon nisan ayında yüzde 8,68 artarken, bir yıllık artış yüzde 156,86 oldu. Prof. Dr. Öner Günçavdı, enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.