Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 36. hafta heyecanı başlıyor: Medipol Başakşehir’in rakibi Galatasaray – Dev derbide Beşiktaş’ın konuğu Fenerbahçe

Süper Lig’de 36. hafta heyecanı, bugün (6 Mayıs) oynanacak Atakaş Hatayspor- Trabzonspor ve Gaziantep FK-Yukatel Kayserispor karşılaşmaları ile başlayacak. Haftanın öne çıkan karşılaşmalarını Medyascope Spor Servisi olarak sizin için derledik.

Şampiyon, Hatay deplasmanında

Trabzonspor, bugün (6 Mayıs) Atakaş Hatayspor ile kozlarını paylaşacak. Yeni Hatay Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi, Volkan Bayarslan yönetecek. 

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan ederek 38 yıl aranın ardından mutlu sona ulaşan Trabzonspor, ligde oynadığı 35 karşılaşmada 77 puan topladı. Abdullah Avcı’nın ekibi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 65 gol atarken kalesinde ise yalnızca 31 gol gördü.

Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak tarihinin yedinci şampiyonluğunu kazanan Trabzonspor, formalite maçları için sahaya çıkacak. Bordo-mavililer, kalan üç haftada dokuz puan toplamayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak Atakaş Hatayspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi ile karşılaştığı 11 karşılaşmada altı alibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Abdullah Avcı’nın öğrencileri, aynı zamanda bu sezon lig maçlarının ilk yarılarında en fazla gol (35) atan takım olarak dikkat çekiyor.

Avcı’nın bu maçtaki en önemli gol ayağı ise Edin Visca olacak. Visca, Trabzonspor forması ile çıktığı 17 karşılaşmada altı gol atıp, dört de asist yaptı.

Ömer Erdoğan yönetimindeki Atakaş Hatayspor ise 35 haftası tamamlanan ligde topladığı 49 puan ile 10. sırada yer alıyor. Bordo-beyazlılar, Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veriyor. 

Galatasaray, Medipol Başakşehir karşısında

Galatasaray, 7 Mayıs Cumartesi günü Medipol Başakşehir’e konuk olacak. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da  başlayacak. Mücadeleyi, Fırat Aydınus yönetecek.

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Domenec Torrent’i getiren Galatasaray, İspanyol çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 15 karşılaşmada altı galibiyet aldı. Sarı-kırmızılılar, 35 haftası tamamlanan ligde topladığı 47 puan ile 13. sırada bulunuyor.  

Demir Grup Sivasspor’a 3-2 mağlup olarak hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, Medipol Başakşehir deplasmanında üç puan arayacak. Sarı-kırmızılılar, rakibine konuk olduğu son beş maçta sadece bir galibiyet aldı. Galatasaray, aynı zamanda İstanbul takımlarına konuk olduğu son sekiz lig maçının sadece birini kazanabildi. Öte yandan bu sezon ligde 50 gol yiyen Galatasaray, lig tarihinde kalesinde gördüğü en yüksek gol sayısına ulaştı.  

Domenec Torrent’in Medipol Başakşehir karşısındaki en büyük kozu ise Kerem Aktürkoğlu olacak. Kerem, bu sezon çıktığı 49 karşılaşmada 12 kez fileleri havalandırdı. 

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir, 35 haftası tamamlanan ligde topladığı 60 puan ile dördüncü sırada yer alıyor. Fenerbahçe ve İttifak Holding Konyaspor ile ikincilik mücadelesi veren turuncu-lacivertliler, son beş lig maçında dört galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

Dev derbide Beşiktaş’ın konuğu Fenerbahçe

Beşiktaş, 8 Mayıs Pazar günü dev derbide Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacak. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak. Mücadeleyi, Arda Kardeşler yönetecek.

Beşiktaş, taraftarlarına galibiyet hediye etmek istiyor

Beşiktaş, son 18 haftada sadece 30 puan toplayabildi. Siyah-beyazlılar, ligde oynadığı 35 karşılaşmada topladığı 54 puan ile lider Trabzonspor’un 25 puan gerisinde altıncı sırada yer alıyor.

Önder Karaveli ile yolları ayırdıktan sonra göreve Valerien Ismael’i getiren Beşiktaş, yeni teknik direktörü ile çıktığı beş karşılaşmada iki galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Fenerbahçe’yi mağlup ederek Avrupa kupalarına katılma şansını sürdürmek isteyen Beşiktaş, rakibini konuk ettiği dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Öte yandan son olarak Yukatel Kayserispor’u 3-2 mağlup eden siyah-beyazlılar, şubat ayından bu yana üst üste iki galibiyet alamıyor. Bu sezon Süper Lig’de 12 maçı eşitlik ile sona eren Beşiktaş, 21. yüzyılda sadece 2011-2012 sezonunda aynı sayıda beraberlik aldı. 

Valerien Ismael’in Fenerbahçe derbisindeki en büyük kozu, Rachid Ghezzal olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 40 karşılaşmada dört gol atıp, altı da asist yaptı. 

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi sahasında 3-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Fenerbahçe’de tek hedef galibiyet

Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira ile yollarını ayırdıktan sonra çıktığı 17 maçta 40 puan topladı. İsmail Kartal yönetiminde son 11 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, ligde topladığı 68 puan ile ikinci sırada yer alıyor.

İsmail Kartal’ın öğrencileri, son haftalarda oldukça formda. Son 11 haftada 10 galibiyet alan Fenerbahçe, aldığı galibiyetlerin tamamında rakip filelere en az iki gol attı. Gaziantep FK’yı 3-2 yenerek çıkışını sürdüren Fenerbahçe, derbi tarihinde Beşiktaş’a 47-41 üstünlük kurdu (43 beraberlik). Süper Lig’de yedi haftadır puan kaybetmeyen Fenerbahçe, tek sezonda üst üste sekiz galibiyeti en son 2017-2018 sezonunda aldı. Fenerbahçe, aynı zamanda İsmail Kartal’ın ilk maçına çıktığı Ocak 2022’den bu yana Süper Lig’de en fazla puan (33) toplayan ve en yüksek gol averajına (17) sahip takım olarak dikkat çekiyor.

İsmail Kartal’ın Beşiktaş karşısındaki en büyük kozu ise İrfan Can Kahveci olacak. Yıldız futbolcu, bu sezon çıktığı 25 karşılaşmada üç gol atıp, altı da asist yaptı. 

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı deplasmanda 4-2 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Süper Lig’de 36. haftanın programı şöyle:

6 Mayıs Cuma

Atakaş Hatayspor-Trabzonspor

Gaziantep FK-Yukatel Kayserispor

7 Mayıs Cumartesi

Demir Grup Sivasspor-Kasımpaşa

VavaCars Fatih Karagümrük-Göztepe

Medipol Başakşehir-Galatasaray

Adana Demirspor-Aytemiz Alanyaspor

8 Mayıs Pazar

Altay-GZT Giresunspor

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Beşiktaş-Fenerbahçe

9 Mayıs Pazartesi

Fraport-TAV Antalyaspor-İttifak Holding Konyaspor

Süper Lig’de 36. hafta öncesi oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler