Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (117): 18 Haziran Derneği’nden Özen Sarıoğlan ile İzmir’de translara yönelik polis şiddeti

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni“nde bu hafta, 18 Haziran Derneği’nden Özen Sarıoğlan ile İzmir’de translara yönelik polis şiddetini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Can Özgül

İddiaya göre İzmir-Alsancak’taki 1463. Sokak’ta 3 Mayıs’ta polis ekipleri ihbar olduğu gerekçesiyle çok sayıda transı, biber gazı ve cop kullanarak darp etti. Darp edilenlerden Yıldız İdil Şen ve avukat Eren Keskin konuyu Medyascope muhabiri Betül Gökce’ye anlattı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Türkiye genelinde yürüyüş ve mitinglerle meydanlarda kutlandı. Meydanlarda tabii ki LGBTİ+’lar da vardı. 1 Mayıs’ı geride bırakırken akıllarda kalansa polislerin LGBTİ+’ların meydanlara girişine engel olmaya çalışması ve sosyal medyada dönen “Geylerin 1 Mayıs’ta ne işi vardı” tartışmaları oldu

HIV’le yaşayan insanlar günümüzde pek çok önyargı ve dışlanmaya maruz bırakılıyor. Bununla birlikte HIV ile ilgili halk arasında oldukça fazla yanlış bilgi dolaşıyor. Bu önyargılar ve şehir efsaneleri, HIV’le yaşayan birçok kişinin hayatını zorlaştırıyor. Medyascope İbrahim Yayan’la birlikte HIV’le yaşayan Y.D. ile tanı ve tedavi sürecini, önyargıları ve HIV statüsü paylaşma tartışmalarını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.