Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

G7 ülkelerinden Rusya’ya petrol ambargosu

Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya yönelik yaptırımlar sürüyor. Son adım G7 ülkelerinden geldi. Yeni yaptırım pakedini kabul eden G7 ülkeleri, Rusya’dan petrol ithalatını kademeli olarak bitirecek ya da tamamen durduracak.

G7 liderlerinin, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin katılımıyla düzenledikleri çevrimiçi zirve sonrası Beyaz Saray’dan yazılı açıklama yapıldı.

G7 liderlerinin, Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceklerinin vurgulandığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkelerinin bugün (8 Mayıs) Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketi üzerinde anlaştığı duyuruldu.

Buna göre ABD, Rusya devletinin tamamen ya da kısmen kontrolü altındaki üç televizyona (Channel One Russia, Russia-1 ve NTV Yayın Şirketi) yaptırım uygulayacak.

Rusya ile ilgili kişilere ABD’lilerin muhasebe, kredi, şirket yönetimi ya da yönetim danışmanlığı vermesi de ABD tarafından yasaklanacak.

Ayrıca ABD, Rusya’dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni kısıtlamalar getirecek

ABD tarafından Rus askeri yetkililere de vize kısıtlaması uygulanacak.

G7 ülkelerinden de ambargo

G7 ülkeleri de Rusya’dan petrol ithalatını ya kademeli olarak bitirecek ya da tamamen yasaklayacak.

ABD, Rusya’dan petrol ithalatını bir süre önce durdurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.