Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Zeynep Ergun hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanlığı’ndan emekli öğretim üyesi ve yazar Prof. Dr. Zeynep Ergun (66) hayatını kaybetti. Ergun bugün (8 Mayıs) İstanbul’daki Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

İstanbul Üniversitesi Ergun’un hayatını kaybettiğini şöyle duyurdu:

“Anabilim dalımızda uzun yıllar boyunca öğretim üyesi ve anabilim dalı başkanı olarak görev yapmış olan kıymetli bilim insanı sayın Prof. Dr. Zeynep Ergun’un vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrendik. Cenazesi 8 Mayıs 2022 Pazar günü, öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.”

Ergun, 2000-2006 dönemi Türk romanlarını feminist bir bakış açısıyla incelediği kitabı “Erkeğin Yittiği Yerde” başta olmak üzere çok sayıda esere imza attı.

https://twitter.com/iuingilizdili/status/1523021455146971136?s=20&t=VPjdQs74BlpfhjXreQu6Cw

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.