Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda Dilara Narin şampiyon oldu

Yunanistan’da düzelenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda kadınlar 81 kiloda Dilara Narin, iki altın ve bir gümüş madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Dilara Narin, dünya şampiyonu

Yunanistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. Organizasyonun yedinci gününde sahne alan Dilara Narin, 81 kilo kadınlarda, iki altın ve bir gümüş madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Girit Adası’ndaki şampiyonada Narin, koparmada 99 kiloluk derecesiyle gümüş madalya elde etti. Milli sporcu silkme müsabakasında 131 kiloluk derecesiyle altın madalyaya, toplamda ise 230 kiloluk derecesi ile dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Dilara Narin’in kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, “Yunanistan’ın Girit Adası’nda ikinci kez istiklal marşımızı söylemek büyük mutluluk. Sporcumuzu ve emeği geçenleri tebrik ederim” dedi.

Öte yandan 96 kilo erkekler kategorisinde yarışan Emre Öztürk koparmada 144, silkmede 180, toplamda ise 324 kiloluk derecesi ile müsabakayı tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.