Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (9 Mayıs 2022): İmamoğlu’nun fotoğraf krizi yönetimi ve siyasi geleceği | Ateş İlyas Başsoy değerlendirdi

Editör: Sahra Atila

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Karadeniz gezisinde Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ün de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle çektirdiği fotoğrafla ilgili tartışma hâlâ devam ediyor.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamlarının 50. yılı nedeniyle cuma günü İBB ile Deniz Gezmiş Bağımsızlık ve Özgürlük Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan İmamoğlu, fotoğraf tartışmasına “Başkalarının değirmenine su taşıdıklarının farkında olmayanlar da olabilir bunun içerisinde, farkında olup yapanlar da olabilir. Ama bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil” yanıtını vermişti.

İmamoğlu, cumartesi günü ise fide dağıtımı için düzenlenen törende fotoğraf tartışmasıyla ilgili tekrar konuştu. “Vız gelir tırıs gider” sözlerinin tepki çekmesi üzerine açıklama yapan İmamoğlu, özür diledi.

Siyasal iletişimci Ateş İlyas Başsoy, Güne Bakış ana haber bülteninde İmamoğlu’nun kriz yönetimini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.