Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Köpek diye sahiplendiler, çakal çıktı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Massachussetts eyaletinde bir aile, sokakta buldukları yardıma muhtaç hayvanı yavru köpek sanarak sahiplendi. Ancak Barnstable’daki Cape Vahşi Yaşam Merkezi’ndeki uzmanlar, sahiplenilen bu hayvanın köpek değil çakal olduğunu tespit etti.

Guardian’da yer alan habere göre, çakal yavrusu çok erken bir yaşta ailesinden ayrılmış ve kendi başına hayatta kalamayacak durumdaydı. Cape Vahşi Yaşam Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Aile, çakal yavrusunu bir köpek yavrusu sanarak evlerine götürmüş. Daha sonra bir karışıklık fark eden aile bizi aradı. Halk Sağlık Departmanı’nın yardımıyla kuduz olmadığını tespit ettik, temizledik ve rehabilitasyona aldık” ifadeleri kullanıldı.

Çakal yavrusunun şimdi merkezin izolasyon koğuşunda tutulduğu belirtildi. Haberde çakal yavrusu için Rhone Island’daki Yaban Hayatı Kliniği’nden bir üvey kardeş getirildiği aktarıldı.

Merkezden yapılan açıklamada yavruların birlikte yetiştirilecekleri belirtildi ve “Onlara mümkün olduğunca doğal bir yetiştirme imkanı sağlamak için çalışıyoruz” denildi.

Çakalların rakun, kokarca, yarasa ve dağ sıçanı da dahil olmak üzere doğadaki diğer hayvanlardan kuduz kapabileceğine dikkat çeken uzmanlar, ihtiyaçları olduğunda yaban hayatına yardım etmek için zaman ayıran herkese minnettar olduklarını fakat profesyonellere danışılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.