Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (9 Mayıs 2022): Alparslan Kuytul gözaltına alındı | İmamoğlu’nun fotoğraf krizi

Gündem’de bu sabah Gamze Elvan’ın konukları Sema Kızılarslan, Ümit Kumcuoğlu ve Sevilay Çelenk’ti.

Furkan Vakfı kanaat önderi Alparslan Kuytul, sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı. Emniyet güçleri ifadesini almak üzere Kuytul’u adliyeye götürdü. Kuytul’un avukatı Bilal İpek, sosyal medya hesabından, “Müvekkilim Alparslan Kuytul hocanın az önce ifadesinin alınması için gözaltına alındığını öğrendim. Müvekkilim çağrıldığı zaman gelecek bir insan. Neden sabah vakti evine bu şekilde gelinir? Durumu öğrenmek için adliyeye geçiyorum” dedi. Avukat Yusuf Işık da Kuytul’un ifadesi alınmak üzere savcılığa getirildiğini bildirdi. Medyascope’a konuşan Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, “Neden gözaltı yapıldı bilmiyoruz. Şu anda adliyedeyiz. Tutuklama çıkacak gibi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Karadeniz gezisinde Nagehan Alçı ve Ertuğrul Özkök’ün de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle çektirdiği fotoğrafla ilgili tartışma hâlâ devam ediyor. Eleştirilere ikinci kez yanıt veren İmamoğlu, “Bu kardeşiniz için vız gelir tırıs gider. Hiç umurumda değil” demişti. “Vız gelir tırıs gider” sözlerinin tepki çekmesi üzerine bir açıklama daha yapan İmamoğlu, özür dilemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.