Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meksikalı boksör Saul Alvarez, dokuz yıl sonra kaybetti

Boks tarihinin en iyi sporcuları arasında gösterilen Meksikalı boksör Saul Alvarez, profesyonel boks kariyerindeki ikinci yenilgisini Rus Dmitry Bivol karşısında yaşadı. “Canelo (tarçın)” lakaplı boksör, böylelikle dokuz yıl sonra ilk mağlubiyetini almış oldu. 

Dmitry Bivol, Saul Alverez’e kariyerinin ikinci yenilgisini tattırdı

2021 yılının Kasım ayında Dünya Süper Orta Siklet unvan maçında rakibi Caleb Plant’ı nakavtla yenerek dördüncü kemerini kazanan ve tarihin ilk “tartışmasız” Dünya Süper Orta Siklet Şampiyonu olan Saul Alvarez, 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece Dmitry Bivol ile karşı karşıya geldi. Alvarez ile WBA hafif-ağır sıklet şampiyonu Bivol’un karşılaşması nefesleri kesti. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Las Vegas kentinde düzenlenen karşılaşma dengeli bir oyuna sahne oldu. Ancak maç boyunca Alvarez’e daha isabetli yumruklar atan Dmitry Bivol, üç hakemin ortak oyuyla rakibini mağlup ederek unvanını korumayı başardı. Bu galibiyetin ardından Rus boksör, 11’i nakavtla olmak üzere çıktığı 20 maçın tamamını kazanmış oldu. Boks tarihinin en iyi sporcuları arasında gösterilen Saul Alvarez ise profesyonel boks kariyerindeki ikinci yenilgisini Rus Dmitry Bivol karşısında yaşadı. Meksikalı boksör, 62 maçlık kariyeri boyunca tek yenilgisini dünyaca ünlü ABD’li eski boksör Floyd Mayweather karşısında 2013 yılında almıştı. 

Öte yandan Dmitry Bivol, kaybettiği maçın ardından rövanş talebinde bulunan rakibi Saul Alvarez’e olumlu yanıt verdi. Rövanş maçının ne zaman düzenleneceği önümüzdeki günlerde netleşecek. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.