Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Samoalı ragbici Kelly Meafua, Fransa’da köprüden atlayarak intihar etti

Fransız kulübü Montauban’da oynayan Samoalı ragbici Kelly Meafua, takımının Narbonne’a karşı aldığı galibiyeti kutladığı sırada Pont-Vieux Köprüsü’nden Tarn Nehri’ne atlayarak intihar etti. Takım arkadaşı Christopher Vaotoa’nın kendisini kurtarmak için nehre atlamasına rağmen hayatını kaybeden Meafua henüz 32 yaşındaydı. Arkadaşını kurtarmak için hayatını tehlikeye atan Vaotoa ise hipotermi teşhisiyle hastaneye kaldırıldı.

Kelly Meafua, Fransa’da köprüden atlayarak intihar etti

Ragbi dünyası, Fransa’dan gelen acı haber ile sarsıldı. Fransa’da Rugby Pro D2’de (Profesyonel lig sisteminin ikinci seviyesi) mücadele eden Montauban, 7 Mayıs Cumartesi günü Narbonne ile kozlarını paylaştı. Montauban, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibini 48-40 mağlup etmeyi başardı. En son 2010 yılında en üst seviyede boy gösteren Montauban kulübünün oyuncuları, Narbonne galibiyetinin ardından büyük sevinç yaşadı. Ancak bu esnada şok verici bir gelişme yaşandı. Takımın Samoalı üyesi Kelly Meafua, ekip arkadaşlarının galibiyeti kutladığı sırada Pont-Vieux Köprüsü’nden Tarn Nehri’ne atlayarak intihar etti.

20 metreden fazla bir yükseklikten nehre atlayan Meafua’ya ilk müdahaleyi takım arkadaşı Christopher Vaotoa yaptı. Samoalı ragbicinin ardından nehre atlayan Vaotoa, elinden geleni yapmasına rağmen 32 yaşındaki arkadaşını kurtarmayı başaramadı. Meafua’nın intihar sebebi ise henüz bilinmiyor. Meafua’yı kurtarmak için hayatını tehlikeye atan Vaotoa ise itfaiyeciler tarafından nehirden çıkarıldı ve hipotermi teşhisi ile hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmadığı açıklanan Vaotoa, dün (8 Mayıs) hastaneden taburcu edildi. 

Pont-Vieux köprüsü

Montauban kulübü, Kelly Meafua’nın beklenmedik ölümünün ardından “Tüm kulüp şokta. Meafua, herkes tarafından çok sevilen bir oyuncuydu. Yaşama sevinci bulaşıcı ve parlaktı. Bugün bir oyuncumuzu, bir arkadaşımızı ve bir abimizi kaybettik” mesajını paylaştı.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.