Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 36. hafta heyecanı devam ediyor: Dev maçta kazanan çıkmadı

Süper Lig’in 36. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi 1-1 berabere tamamlandı. Beşiktaş ve Fenerbahçe, böylelikle 1985’ten bu yana ilk kez üst üste üç maçta berabere kalmış oldu. 

Beşiktaş ile Fenerbahçe yenişemedi

Beşiktaş, Süper Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe ile kozlarını paylaştı. Vodafone Park’ın ev sahipliği yaptığı dev derbi oldukça hareketli başladı. Maçın henüz 6. dakikasında korner kazanan Fenerbahçe’de topun başına Mert Hakan Yandaş geçti. Kullanılan kornerde ceza sahasında dışarı uzaklaştırılan topa Ferdi Kadıoğlu gelişine vurdu; Serdar’a çarpan top bir anda Filip Novak’ın önünde kaldı. Çek savunmacı yaptığı gol vuruşu ile takımını öne geçirdi. Fenerbahçe’nin golünün hemen ardından Beşiktaş penaltı kazandı. Filip Novak’ın ceza sahası içinde topa eliyle müdahale ettiğini tespit eden hakem Arda Kardeşler, beyaz noktayı gösterdi. Ancak kazanılan penaltıda topun başına geçen Michy Batshuayi, Altay’ın sağından ağlara göndermek istediği topu direğe nişanladı.

Beşiktaş, kaçan bu penaltıya rağmen oyundan düşmedi ve ataklarına devam etti. Ev sahibi, 30. dakikada bir penaltı daha kazandı. Kenan Karaman’a ceza sahası içinde faul yapan Novak, bir kez daha penaltıya sebebiyet veren isim oldu. Rachid Ghezzal’ın vuruşunda top filelere gitti ve skorda denge sağlandı. Novak, Mauricio Lemos’tan (Ekim 2020, Fatih Karagümrük) bu yana bir Süper Lig maçında iki penaltıya sebebiyet veren ilk Fenerbahçe oyuncusu oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı, 1-1 eşitlik ile sona erdi. 

Soyunma odasına moralli giden Beşiktaş, maçın 50. dakikasında öne geçme fırsatını değerlendiremedi. Ghezzal’ın ortasında penaltı noktasında kafa vuruşunu yapan Cyle Larin, meşin yuvarlağı direğe nişanladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo yüksekti fakat her iki takım da bu bölümde istediği gol fırsatlarını bulmakta zorlandı. İki taraf da skoru değiştirecek golü bulamayınca derbi 1-1 sona erdi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 69 puan ile ikinci sıradaki yerini korudu. Ev sahibi Beşiktaş ise 55 puan ile yedinci sırada kaldı. 

Beşiktaş, bu sezon en az isabetli pas yaptığı (176) ve en düşük pas yüzdesinde kaldığı (%68) Süper Lig maçını Fenerbahçe karşısında oynadı. 

Süper Lig’deki son 12 maçını kaybetmeyen Fenerbahçe (10G 2B), daha uzun bir seriyi en son 2017/18 sezonunda yakalamıştı (15 maç).

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler