Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (25): Gençler Ekrem İmamoğlu ve fotoğraf krizi hakkında ne düşünüyor?

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Aybike Boyacıoğlu, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Çağın Eroğlu ve Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Rona Şenol, Ali Deniz Çakır’ın moderatörlüğünde Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisini, fotoğraf krizini ve İmamoğlu’na gelen tepkileri konuştu.

“Karadeniz gezisini fotoğraf öncesi ve fotoğraf sonrası diye ayırmak lazım”

Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı geziyi değerlendiren Aybike Boyacıoğlu “Bu geziyi fotoğraf öncesi ve fotoğraf sonrası diye ikiye ayırmamız lazım” dedi. Karadeniz gezisinin sembolik anlamı olduğunu ve bu gezinin başarılı bir girişim olduğunu düşünen Boyacıoğlu, fotoğraf krizinin çok kötü yönetildiğini dile getirdi. Sosyal medyaya yansıyan fotoğrafın gezinin önüne geçeceğini düşünmediğini belirten Çağın Eroğlu, “Fotoğraf karesi beni rahatsız etmiyor. Nagehan Alçı’nın belirli kesimlere hitap edebilen bir gücü var, bu gücü olan bir insanın Türkiye’nin müstakbel bir cumhurbaşkanı adayıyla fotoğraf vermesi kadar doğal bir şey olamaz” diye konuştu. Fotoğraf krizinin çok kötü yönetildiğini düşünen Rona Şenol ise “Sosyal medyada Murat Ongun’a istifa etmesi yönünde çağrıları abartılı buluyorum ama bence özür dilemeli” dedi.

“Ekrem İmamoğlu’nun fotoğraf için özür dilemesi yanlış olurdu”

Şenol, İmamoğlu’nun yaptığı açıklamalardan sonra özür dilemesini şöyle değerlendirdi: “Ekrem İmamoğlu büyük ihtimalle çok fazla tepki geldiği için özür diledi. Tepki veren kişi sayısı Murat Ongun’un dediği gibi 200-300 kişi olsaydı bu özrü büyük ihtimal duyamazdık.”

İmamoğlu’nun sadece sözleri için özür dilemesini doğru bulduğunu belirten Çağın Eroğlu ise “Ekrem İmamoğlu’nun fotoğraf için özür dilemesi siyaseten yanlış olurdu ve hatta bu özür yüzünden seçilme ihtimalini bile ortadan kaldırabilirdi” diye konuştu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile İmamoğlu’nun diyaloğuna da değinen Eroğlu, İmamoğlu’nun Ali Koç ile siyasi bir tartışmaya girmesini yanlış bulmadığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.