Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz sanatçı David Hockney’nin eserleri ilk kez Türkiye’de 

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), İngiliz sanatçı David Hockney’nin “Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” adlı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. SSM’nin Akbank’ın desteğiyle düzenlediği sergi, 11 Mayıs 2022’de ziyaretçilerle buluşacak. Küratörlüğünü Edith Devaney’in üstlendiği sergide, sanatçının doğanın döngüsünü yansıttığı 116 eseri yer alıyor.

“Baharın Gelişi, Normandiya, 2020”, David Hockney’nin koronavirüs salgınının ilk döneminde kaldığı Fransa’nın Normandiya bölgesinde bulunan evinde, iPad ile yaptığı ve baharın gelişini konu edinen 116 resimden oluşuyor. 

Sergi, sanatçının salgın döneminde “baharın her yıl tekrarlanan yolculuğunu” gözlemleme fırsatı elde ederek, bu süreci üretimine yansıttığı eserlerinden oluşuyor. Ağaçların tomurcuktan çiçeklenmelerine ve yeşil yapraklara ulaşmalarına dek geçen süreci odağına alan sergi, baharın gelişiyle doğanın sürekli yenilenmesini, yaşamın döngüsüyle ilişkilendiriyor.

Daha önce İngiltere’deki Royal Academy ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan güzel sanatlar merkezi Bozar’da sergilenen eserlerin üçüncü durağı Sakıp Sabancı Müzesi. “David Hockney’nin eserlerinin ilk defa Türkiye’ye taşındığı”nı vurgulayan SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer, “Hockney’nin eserlerini ağırlamanın heyecanını ve gururunu hissettiklerini” belirterek şunları söyledi:

“Tüm dünya için fazlasıyla zor geçen, hepimizin evlerimize kapandığı, gerçek dünya ile bağımızın koptuğu iki seneden sonra doğanın ve baharın yeniden doğuşunu kutlayan bu serginin hepimiz için umut ve neşe kaynağı olmasını dilerim.”

“Baharın Gelişi, Normandiya, 2020” sergisi, 11 Mayıs 2022 Çarşamba günü ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Sergiyi diğer günlerde gezmek için bilet alınması gerekyor ancak müze her salı günü herkes için ücretsiz. Sergi, 29 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak. Sergi kapsamında düzenlenecek çeşitli etkinliklere göz atmak veya bilet satın almak isterseniz, müzenin internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.