Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NFL efsanesi Tom Brady, tarihin en fazla kazanan spor yorumcusu olacak

NFL’in (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) en büyük efsanesi olarak gösterilen Tom Brady’nin kariyerini noktaladıktan sonra Fox Sports’ta yorumcu olarak görev alacağı açıklandı. Fox Sports ile 10 yıllık sözleşmeye imza atan Brady, söz konusu süre zarfında 375 milyon dolar kazanacak. 

Tom Brady, tarihin en fazla kazanan spor yorumcusu olacak

Kariyerinde yedi kez Super Bowl şampiyonluğu ve beş kez Super Bowl MVP’liği bulunan NFL’in (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) efsane ismi Tom Brady’nin kariyerini noktaladıktan sonra Fox Sports’ta yorumcu olarak görev alacağı açıklandı. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) uluslararası çapta en büyük spor kanallarından biri olan Fox Sports, Brady ile 10 yıllık sözleşme imzaladı. Sports Business Journal’de yer alan haberde, 44 yaşındaki oyun kurucunun söz konusu süre zarfında 375 milyon dolar kazanacağı belirtildi. Bu rakam, televizyon tarihinde bir yorumcuya ödenecek en yüksek ücret.

Troy Aikman

Fox Sports kanalında 10 yıl içinde 375 milyon dolar kazanacak olan Tom Brady, rakip yorumculara da şimdiden fark atmış durumda. Öyle ki Brady’nin yıllık kazanacağı miktar, Dallas Cowboys ile 12 sezon boyunca NFL’de mücadele eden Troy Aikman’a ESPN’den yorumcu olması için verilen yıllık 18 milyon dolarlık kontratın iki katından daha fazla. Öte yandan TNT ve NBA TV’de “Inside the NBA” programının sunucusu Ernie Johnson Jr., yıllık 5 milyon dolar kazanırken dünya çapında büyük hayran kitlesi bulunan programın yorumculuk koltuğunda oturan Charles Barkley’in yıllık kazancı 1.5 milyon dolar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.