Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paraguay’ın mafya karşıtı savcısı balayında öldürüldü

Ülkesinde organize suç örgütlerine karşı verdiği mücadeleyle tanınan Paraguaylı savcı Marcelo Pecci, balayında vurularak öldürüldü. Pecci, iki silahlı kişi tarafından vurulduğunda Kolombiya’nın turistik Baru Adası’ndaki bir plajdaydı.

Pecci’nin eşi Claudia Aguilera, cinayetten saatler önce Instagram hesabından yaptığı paylaşımda hamile olduğunu açıklamıştı.

Savcı Marcelo Pecci

Pecci’nin eşi Claudia Aguilera’nın aktardığına göre çift özel bir plajda iken iki silahlı kişi kendilerine yaklaştı ve Pecci’ye ateş etti.

El Tiempo gazetesine konuşan Aguilera, “İki adam Marcelo’ya saldırdı. Küçük bir tekne veya jet ski ile geldiler. Doğruyu söylemek gerekirse iyi göremedim. Suikastçılardan biri indi ve tek kelime etmeden Marcelo’ya iki kez ateş etti. Bir tanesi yüzüne diğeri de sırtına isabet etti” dedi.

Çiftin kaldığı The Decameron Hotel’in açıklamasında ise “Suikastçılar plaja geldi ve misafirlerimizden birine saldırarak canına kastetti” ifadeleri yer aldı.

AFP’nin aktardığına göre Paraguaylı savcı Augusto Salas, cinayetin uyuşturucu mafyasının tipik saldırılarından biri gibi gözüktüğünü ve aksi kanıtlanana kadar buna inanacağını söyledi. Kolombiya Ulusal Polis Şefi General Jorge Luis Vargas, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) yetkililerin de soruşturmaya yardım edeceğini belirtti.

Pecci, organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve terör finansmanı konuları üzerine çalışıyordu. Pecci, 2020’de sahte Paraguay pasaportu ile ülkeye girmeye çalışan eski Brezilyalı futbolcu Ronaldinho’nun tutuklandığı dava üzerinde çalışmıştı.

Paraguay Devlet Başkanı Marcelo Abdo sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, “Savcı Marcelo Pecci’nin Kolombiya’da korkakça öldürülmesi tüm Paraguay ulusunu üzüntüye boğuyor. Bu trajik hadiseyi en kuvvetli ifadelerle kınıyor ve organize suçlara karşı mücadelemize bağlılığımızı yineliyoruz” dedi.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.