Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk finalist Yukatel Kayserispor

Yukatel Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Süper Lig şampiyonu Trabzonspor’u 4-2 yenerek finale yüseldi. 

Yukatel Kayserispor, Trabzonspor’u uzatmalarda yıktı

Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Yukatel Kayserispor’a konuk oldu. Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, henüz 3. dakikada Anthony Nwakaeme’nin golü ile öne geçti. Bordo-mavililer, Nwakaeme’nin penaltıdan attığı bu gol ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı. 

Soyunma odasına 1-0 geride giden Yukatel Kayserispor, Emrah Başsan’ın 48. dakikada attığı gol ile skorda dengeyi sağladı. Trabzonspor’un eski oyuncusu Hosseini ise 59. dakikada sahneye çıkarak ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi. Karşılaşmanın son bölümü büyük heyecana sahne oldu. Trabzonspor, 82. dakikada Anastasios Bakasetas ile 2-2’lik beraberliği yakaladı. Ancak Bakasetas’ın golüne rağmen pes etmeyen Yukatel Kayserispor, 90+1. dakikada Mame Thiam’ın penaltıdan kaydettiği gol ile yeniden üstünlüğü ele geçirdi. Maçın skorunu ise Emrah Başsan belirledi. 

1-0 kaybettiği maçın rövanşında Trabzonspor’u 4-2 mağlup eden Yukatel Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselen ilk takım oldu. Sarı-kırmızılılar, son 16 turunda Fenerbahçe’yi, çeyrek finalde ise Beşiktaş’ı elemişti. Yukatel Kayserispor’un finaldeki rakibi, bugün (11 Mayıs) oynanacak Demir Grup Sivasspor-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının ardından belli olacak. Alanya’da oynanan ilk maçı 2-1 kazanan Sivasspor, final yolunda avantaj elde etmişti. 

Ziraat Türkiye Kupası finali, 26 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. 

https://twitter.com/KayserisporFK/status/1524110917486714881?s=20&t=NF_RroR70s7qyNKEuqxt_A

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.