Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsaneleri dize getirerek tenis dünyasını sarsan çocuk: Carlos Alcaraz

Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Alexander Zverev’i mağlup ederek ATP Madrid’i kazanan en genç raket olarak tarihe geçen Carlos Alcaraz dünya tenisinin yeni yıldızı. Medyascope Spor Servisi, 19 yaşındaki İspanyol tenisçinin hızlı yükselişini sizin için derledi.

5 Mayıs 2003’te İspanya’nın Villena şehrinde dünyaya gelen Carlos Alcaraz, çok genç yaşlardan itibaren tenis oynamaya başladı. Küçüklüğünde ITF Junior Circuit turnuvasını kazanarak gençlerde 22. sıraya kadar yükselen Alcaraz, 2018 yılında profesyonel olarak ilk kez ITF turnuvalarına katılma başarısı gösterdi. O günden itibaren teklerde beş ATP kazanan genç tenisçi, iki de Masters 1000 turnuvası kazandı. 
Bu yıl ilk olarak Rio ATP 500 turnuvasını şubat ayında kazanarak ilk ATP 500 şampiyonluğuna ulaşan Alcaraz, Miami Open’da da ilk Masters 1000 turnuvası birinciliğini elde etti. Nisan ayında da Barcelona Open’da kariyerinin ikinci ATP 500 turnuvası şampiyonluğuna ulaştı.

Alcaraz geçen hafta ise ATP Madrid Open’da önce çeyrek finalde “dünya 4 numarası” efsanevi tenisçi Rafael Nadal’ı eleyerek spot ışıklarını üzerine çekti.

Yarı finalde de “dünya 1 numarası” bir diğer efsanevi isim olan Novak Djokovic’i elemesiyle birlikte, yeni bir efsane mi doğuyor sorularını beraberinde getirdi.

Nadal ve Djokovic’i toprak kortta arka arkaya yenen ilk isim olarak da tarihe geçen Alcaraz, taraflı tarafsız herkese bu jenerasyonun en büyük yıldızı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Finalde ise yine “dünya 3 numarası” Alexander Zverev’i yenerek şampiyonluğa uzanan Carlos Alcaraz, ATP dünya sıralamasında da altıncı sıraya kadar yükseldi. ATP Madrid Open’ı yalnızca 19 yaşında kazanan Alcaraz, bu turnuvayı kazanan en genç sporcu olarak da tarihe geçti. 

Carlos Alcaraz, ATP Madrid Open şampiyonluğunu evinin balkonunda hayranları ile birlikte kutladı:

https://twitter.com/trtsporyildiz/status/1524320658733285376?s=20&t=Dy8kOCIS8SNwk2Q9zS4efw

2022 takvim yılında elde ettiği dört ATP zaferiyle bu yıl en çok turnuva kazanan tenisçi durumunda.
Bugüne kadar Grand Slamlerde en iyi derecesi 2021 Amerika Açık’taki çeyrek finalistliği olan Alcaraz bakalım, 22 Mayıs’ta başlayacak Fransa Açık turnuvasında Grand Slam kazanan en genç tenisçilerden biri olabilecek mi?

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.