Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroCup finalinde Frutti Extra Bursaspor’ı yenen Virtus Segafredo Bologna şampiyon oldu

Virtus Segafredo Arena’da oynanan 7Days EuroCup final maçında, ev sahibi Virtus Segafredo Bologna temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’u 80-67’lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu.

7Days EuroCup’ta favori olarak çıkmadığı ve statü gereği deplasmanda oynadığı eleme maçlarında, zorlu rakiplerini birer birer eleyerek finale gelen Frutti Extra Bursaspor, EuroCup’ta ikinci oldu. Güçlü ekibi Virtus Segafredo Bologna deplasmanında 80-67’lik skorla mağlup olan temsilcimiz, bu sezon EuroCup’ta yazdığı peri masalını hüzünlü ve bir o kadar da gururlu olarak tamamladı. İtalya temsilcisi ise elde ettiği bu 7Days EuroCup şampiyonluğu ile birlikte önümüzdeki sezon Turkish Airlines EuroLeague’de oynamaya hak kazandı.

Karşılaşmaya kendi seyircisi önünde hızlı başlayan Virtus Segafredo Bologna ilk periyodu 25-12’lik üstünlükle kapattı. İlk çeyrekte aldığı bu üstünlüğü maç boyunca koruyan ve temsilcimize geri dönme fırsatı tanımayan ev sahibi ekip, karşılaşmadan da 80-67 galip ayrılarak kupayı müzesine götürdü.

Kaydettiği 21 sayı ile maçın en skorer ismi olan Milos Teodosic 7Days EuroCup final MVP’si oldu. Virtus Segafredo Bologna’da Mam Jaiteh 13 sayı ve 10 ribaund, Kyle Weems 13 sayı, Marco Belinelli 12 sayı, Jakarr Sampson da 11 sayı ile galibiyette büyük katkı sağlayan isimler oldu. 

Temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’da ise David Dudzinski’nin 14 sayısı ve 7 ribaundu, Onuralp Bitim’in 12 sayısı ve 5 ribaundu, Kevarrius Hayes’in 11 sayısı ve 6 ribaundu, Derek Needham’ın 11 sayısı, John Holland’ın 10 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Frutti Extra Bursaspor’un paylaşımı:

Karşılaşmayı kurulan dev ekranlardan izleyen Bursalı taraftarlarının heyecanı:

Virtus Segafredo Bologna’nın şampiyonluk sevinci:

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.