Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakan Çalhanoğlu, İtalya Kupası’nı Inter’e getirdi

İtalya Kupası finalinde Juventus ile Inter karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2’lik eşitlikle biten maçta Inter, ezeli rakibini 4-2 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Penaltıdan attığı gol ile maçı uzatmaya götüren milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, mavi-siyahlıların kupayı kazanmasında önemli rol oynadı.  

Inter, 11 yıl sonra İtalya Kupası şampiyonu

Avrupa futbolunun iki dev kulübü Juventus ile Inter, İtalya Kupası final mücadelesinde kozlarını paylaştı. Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı yaklaşık 70 bin taraftar izledi. 

Karşılaşmaya hızlı başlayan Inter, henüz 7. dakikada Nicolo Barella ile öne geçti. Bu dakikadan itibaren baskısını artıran Juventus, ikinci yarı ile birlikte avantajı eline aldı. 50. dakikada Alex Sandro’nun golü ile skorda dengeyi sağlayan Torino temsilcisi, iki dakika sonra ise Dusan Vlahovic’in golü ile öne geçti. 

2-1 yenik duruma düşmesinin ardından tüm riskleri alan Inter, 78. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda beyaz noktanın başına geçen Hakan Çalhanoğlu, attığı gol ile skora yeniden dengeyi getirdi. Maçın normal süresi, 2-2 eşitlik ile sona erdi. 

Simone Inzaghi’nin Inter’i, uzatma devrelerine damga vurdu. Milano temsilcisi, Ivan Perisic’in 99 ve 102. dakikalarda attığı iki gol ile ezeli rakibini 4-2 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. 11 yıllık aranın ardından İtalya Kupası’nda mutlu sona ulaşan Inter, şampiyonluk sayısını sekize yükseltti. Inter’e finalde kaybeden Juventus kupada 14 şampiyonluk ile zirvede yer alırken ikinci sıradaki Roma’nın dokuz şampiyonluğu bulunuyor. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Hakan Çalhanoğlu, 2017’den bu yana forma giydiği İtalya’da ilk İtalya Kupası zaferini yaşadı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.