Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İskoçya’nın en büyüğü Celtic

İskoçya Birinci Futbol Ligi’nde (Premiership) Dundee United ile 1-1 berabere kalan Celtic, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İskoçya’da şampiyon Celtic

Rangers ile şampiyonluk yolunda çekişen Celtic, İskoçya Birinci Futbol Ligi’nde (Premiership) şampiyonluk grubunun 4. haftasında Dundee United’a konuk oldu. 56 yaşındaki Yunan teknik direktör Ange Postecoglou’nun çalıştırdığı Celtic, rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekibin golünü Georgios Giakoumakis atarken, Dundee United’ın golünü ise Dylan Levitt kaydetti.

Bu sonuçla puanını 90 yapan Celtic, son hafta öncesi Rangers’ın dört puan önünde şampiyonluğunu ilan etti. Celtic, son 11 sezonda 10. olmak üzere 52. şampiyonluğuna ulaştı. Sezonun ilk altı maçında üç yenilgi yaşamasına rağmen sonraki 31 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Ange Postecoglou’nun öğrencileri, aynı zamanda 2016-2017 sezonundan bu yana ilk kez 90 puana ulaştı. 

Celtic’in şampiyonluk kutlamaları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.