Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Mayıs 2022): Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ile konut fiyatlarındaki artış | Doğa Üründül ile EuroCup’ta final heyecanı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günkü (9 Mayıs) kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında konut satışlarını artırmak amacıyla belirledikleri üç ayrı paketten oluşan yeni teşvik programını açıkladı. Erdoğan, üç kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından, konut fiyatlarında artış yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayı işgücü istatistiklerini açıkladı. TÜİK’e göre işsiz sayısı mart ayında 153 bin kişi artarak 3 milyon 894 bin kişiye ulaştı. İşsizlik oranı ise yüzde 11,5’e yükseldi. Mevsim etkisinden arındırılmış istihdam oranı 0,2 baz puan azalarak yüzde 46,5 olurken 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfustaki işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,5 puan artarak yüzde 21,2’ye yükseldi.

Dün akşam 7Days EuroCup’ta final heyecanı yaşandı. Frutti Extra Bursaspor, turnuvanın favorisi Virtus Segafredo Bologna’ya 80-67 yenilerek ikinci oldu.

Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ile konut krizini, Medyascope Spor Servisi Editörü Doğa Üründül ile 7Days EuroCup finalini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.