Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’ta üç gün önce kaybolan demans hastası kadın köpeği Max sayesinde bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinde üç gün önce kaybolan demans hastası Sherry Noppe (63), siyah renkli Labrador köpeği Max sayesinde bulundu.

Demans tanısı konan Sherry Noppe, cuma günü (6 Mayıs) sabahın ilk saatlerinde köpeğinin havlayarak dikkatleri üzerlerine çekmesi sonucu bulundu. Üç gün boyunca susuz kalan ve yaralanan Noppe’nin herhangi bir ciddi tıbbi tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

63 yaşındaki kadın, Houston’daki evinden üç yaşındaki köpeği Max’i yürüyüşe çıkarmak üzere ayrılmış ancak ikili eve geri dönmemişti.

Yetkililer ve gönüllülerin üç gün süren arama çalışmalarının ardından Noppe, evinin yakınındaki sekiz bin dönümlük George Bush Parkı’nda Max’in yanında bulundu. Aile dostu Michael England’ın paylaştığı bilgiye göre yaşlı kadın, parkın birkaç yüz metre içindeydi.

“Sherry’yi korumaya çalışıyordu”

Houston yerel gazetesi KHOU’ya konuşan Sherry Noppe’nin erkek kardeşi Justin Noppe, “(Arama ekipleri) Ona yaklaştıkça Max’in havlamasına sebep olduklarını düşünüyorum çünkü Sherry’yi korumaya çalışıyordu. Sherry’ye ulaştıklarında Max hırlıyor ve havlıyordu” dedi.

Yerel polisin açıklamasında ise “Sherry Noppe’nin yeri cuma günü yaklaşık olarak gece 3’te, ormanda havlayan köpeği Max’in bir grup gönüllüyü ve yetkiliyi uyarması ile tespit edildi” denildi.

Sherry Noppe’nin kızı Courtney Noppe, “Dışarıda kaldığı süre ve sıcaklık, yağmur gibi şartları düşündüğünüzde (Sherry) şaşırtıcı derecede iyi bir iş çıkardı. Şükrediyoruz” diye konuştu.  

Kaynak: Guardian

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.