Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yargıtay’ın Canan Kaftancıoğlu kararına tepki yağdı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 günlük bölümünü onadı, iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu. Kaftancıoğlu’na siyasi yasak uygulanmasına karar verildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekillerine çağrıda bulunurken karara tepki yağdı.

Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, “Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın” paylaşımını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “CHP İl Başkanımız İstanbul’daki değişimi birlikte adımladığımız yol arkadaşımdır. Bu kararı siyasi buluyor ve kınıyorum. Başkanımızın yanındayım. Destek için yanına gidiyorum” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Canan Kaftancıoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirterek, “Adalet bir gün herkese lazım olur” mesajını paylaştı.

“Mücadeleci bir kadını zalimler asla gözden kaçırmaz”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi. Akdeniz, “CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor. Bu hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olacağız” dedi.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da “Kendisini ilk Toplumsal Bellek Platformu aileleriyle röportaj yaptığım zaman tanıdım ve dost bildim. Mücadeleci, örgütleyici bir kadını zalimler asla gözden kaçırmaz. Ama zulümle abad olamayacaksınız. Bu ülkeyi kadınlar birlikte aydınlığa çıkaracağız” diye yazdı.

“Yanındayız başkanım”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu hukuksuz, kötülük düzeni son bulacak! Yanındayız başkanım” mesajını paylaştı.

Kaftancıoğlu ile fotoğrafını paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Türkiye’de yargı tüm kurumlarıyla iflas etmiştir! Bizler seni bu adaletsiz düzene teslim etmeyeceğiz” dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Yargıtay’ın kararının demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğunu belirtti:

Ali Babacan: “Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Canan Kaftancıoğlu’na destek mesajı yayınladı. Babacan Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız” dedi.

Meral Akşener: “O sandık gelecek, bu vesayet bitecek”

Canan Kaftancıoğlu’na bir destek de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Akşener, “Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek” mesajını paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.