Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan’da torun sahibi olamayan anne ve baba, oğullarına dava açtı

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttarakand eyaletinde bir çift, altı yıllık evliliklerinde kendilerine bir torun vermedikleri gerekçesiyle oğullarına ve eşine dava açtı. Torun isteyen anne ve baba, gelecek yıla kadar bir torunları olmazsa oğullarından 650 bin dolara yakın tazminat talep edecek.

61 ve 57 yaşlarındaki Sanjeev ve Sadhana Prasad, oğullarını büyütmek için pek çok harcama yaptıklarını, oğullarının pilotluk eğitimi ve düğün masraflarını karşıladıklarını söyledi.

Çift, bir yıl içinde torunları olmadığı takdirde oğullarından 650 bin dolara yakın tazminat talep etti.

Çiftin oğlu ve gelini ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

“Ruhsal taciz”

Sıra dışı dava, “ruhsal taciz” şikayetiyle açıldı.

Sanjeev Prasad birikimlerinin tamamını oğlu için harcadığını ve kendisini 2006 yılında pilotluk eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) göndermek üzere 65 bin dolar ödediğini belirtti.

Times of India’nın haberine göre çiftin oğulları 2007 yılında Hindistan’a döndü ancak işini kaybettiği için ailesi iki yıldan fazla süre kendisine maddi destekte bulundu.

35 yaşındaki Shrey Sagar daha sonra pilot olarak çalışmaya başladı. Ebeveynleri emekliliklerinde bakabilecekleri bir torun sahibi olma umuduyla oğullarını 31 yaşındaki Shubhangi Sinha ile evlendirdiklerini söyledi.

Ebeveynler 2016’da evlenen çiftin beş yıldızlı bir otelde gerçekleşen düğünlerini, 80 bin dolar değerindeki lüks arabalarını ve yurtdışında balayı tatillerini karşıladıklarını da belirtti.

Shrey Sagar’ın babası, “Oğlum altı yıldır evli ancak hala çocuk sahibi olmayı planlamıyorlar. En azından zaman geçirecek bir torunumuz olursa acımız katlanılabilir hale gelecek” dedi.

Çiftin avukatı AK Srivastava, National’a verdiği röportajda çiftin “ruhsal zulüm” sonucu tazminata talep ettiğini ifade etti. Avukat, “Büyükanne veya büyükbaba olmak her ebeveynin hayalidir. (Müvekkillerim) bunun için yıllardır bekliyor” dedi.

Çiftin davasında ilk duruşmanın 17 Mayıs tarihinde yapılması planlanıyor.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.