Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ülkü Doğanay ve Gülçin Karabağ ile Sözün Özü (29): Kaftancıoğlu’na siyaset yasağı & Demirtaş’ın mektubu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı, iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu. Kaftancıoğlu’na siyasi yasak uygulanmasına karar verildi. Kararın onanması üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li milletvekillerini CHP İstanbul İl Binası’na davet etti ve Kılıçdaroğlu il binası önünde açıklama yaptı. Kaftancıoğlu’na verilen siyaset yasağına altılı masanın bileşeni siyasi partilerin genel başkanları olmak üzere birçok isim sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Bu hafta ön plana çıkan bir diğer başlık da Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi’nden aydınlara, gazetecilere eşi Başak Demirtaş eliyle gönderdiği mektuptaki mesajlar oldu.

Kaftancıoğlu’na getirilen siyaset yasağı ne anlama geliyor, muhalefet bunun karşısında nasıl tavır alacak? Demirtaş’ın mektubunda hangi vurgular mevcut?

Prof. Dr. Ülkü Doğanay ve Gülçin Karabağ Sözün Özü’nde haftanın ön plana çıkan başlıklarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.