Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (115): Türkiye – Katar ilişkileri kitabı üzerine Özgür Pala ile söyleşi

Politik Akademi’nin 115. bölümünde Alphan Telek, konuğu Koç Üniversitesi’nde araştırmalarına devam eden Dr. Özgür Pala ile Türkiye-Katar ilişkilerini esas alan ve Pala’nın Khalid Al-Jaber ile birlikte kaleme aldığı Turkish-Qatari Relations: From Past to Present in a Turbulent Geopolitical Landscape kitabını konuştu.

Programda Türkiye-Katar ilişkilerinin tarihi, bugünü ele alınırken son kısımda bundan sonra iki ülke ilişkilerinin yakın gelecekte nasıl seyredebileceği tartışıldı. Programda bu ilişkilerin dönüm noktaları ve AKP iktidarındaki temel dönüşümler ve oyuncular da değerlendirilirken, Pala “Arap Baharı sonrası Türkiye-Katar ilişkileri iyiye giderken, diğer körfez ülkeleri ile bozuldu” değerlendirmesinde bulundu.

Pala ayrıca kitabın Türkçeye çevrilmesi için hazırlıkların da devam ettiğini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.