Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope “Emek” teması ile 1. yaşını kutluyor!

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan edebiyat dergisi Mikroscope, 1. yaşını “Emek” teması ile kutluyor.

Yazmanın ve merak etmenin modası geçmeyen niteliğine, bir direniş olarak edebiyatın gücüne inanan işbirlikçi kafalardan çıkan Mikroscope, geçen yıl 15 Haziran’da sizlerle buluştu.

Çevrimiçi olarak her ay internet sitesinden okuyucuyla buluşan Mikroscope,12 ay boyunca her ay çeşitli konulara değinerek hem gündemi yakalamayı hem de bir adım geride durup daha bütünlüklü bir bakış açısıyla değerlendirmeler yapmayı hedefledi.

“Gençlik”, “Şimdi”, “Yolculuk”, “Ortak Dil”, “İklim Krizi”, “Hoşgörü”, “Bırak Dağınık Kalsın”, “Yeniden Doğuş”, “Sevgiyi Beklerken”, “Kadın” ve “Yeni” temalarının ardından 12. sayının teması; “Emek”.

Bu sayı hem 1 Mayıs’ın ardından bütün işçi ve emekçilere hem de bu on iki aylık süreçte Mikroscope‘a emek verenlere adandı.

Ece Denizin yazdığı “Sinema Neydi? Sinema Emek’ti” yazısı ile Emek Sineması’nın onu hiç göremeyen birinin gözünde ne anlama geldiğini; Selda Coşgun’un “Yaftalı Tabut” yazısı ve oyunun yönetmeni Yelda Baskın ile yaptığı röportajı ve Edanur Tanış’ın “Geylerin 1 Mayıs’ta Ne İşi Vardı?” yazısıyla 1 Mayıs ile bağdaştırılamayan LGBTİ+’ların neden tam da orada olması gerektiğini bu sayıda okuyabilirsiniz.

Ayrıca Özlem Akıncı ve Buket Arbatlı’nın hazırladığı öykü analizlerini ve Tuna Kiremitçi’nin Mikroscope’a dair görüşlerini Mikroscope‘un Youtube sayfasından izleyebilir, Deniz Altunay’ın hazırladığı Mikroscopecast podcastimini Spotify‘dan dinleyebilirsiniz.

Mikroscope‘ı Twitter ve Instagram’dan da takip edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.