Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 37. hafta heyecanı devam ediyor: Beşiktaş, dokuz kişi ile galip – Şampiyon, İstanbul’da üç puanı aldı

Süper Lig’de 37. hafta heyecanı, dün (15 Mayıs) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. 

Beşiktaş, dokuz kişi ile galip 

Beşiktaş, Süper Lig’in 37. haftasında Göztepe deplasmanına konuk oldu. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş damga vurdu. 

Beşiktaş, ilk yarıda Cyle Larin’in 27, Josef de Souza’nın 32. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçti. Siyah-beyazlılarda Valentin Rosier 9 ve 19. dakikalarda iki sart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Josef de Souza ise 37’de doğrudan kırmızı kart gördü. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında gol sesi çıkmazken; Göztepe’de 75. dakikada Adis Jahovic, Necip Uysal’a yaptığı müdahalenin ardından doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Mücadele Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Siyah-beyazlılar puanını 58 yaptı. Küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Göztepe ise 28 puanda kaldı.

Dokuz kişi kalmasına rağmen Göztepe’yi 2-0 yenen Beşiktaş, Kasım 2014’teki Başakşehir maçından bu yana ilk kez iki kırmızı kart gördüğü bir Süper Lig karşılaşmasını kazandı.

Şampiyon, İstanbul’da üç puanı aldı 

Şampiyon Trabzonspor, Süper Lig’in 37. haftasında, lige veda eden Altay ile kozlarını paylaştı. 

İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve bordo-mavili taraftarların yoğun ilgi gösterdiği mücadeleyi ev sahibi ekip kazandı. 19. dakikada İbrahim Öztürk’ün kendi kalesine attığı golle öne geçen Trabzonspor, 70. dakikada Martin Rodriguez’in golüne engel olamadı. 84. dakikada sahneye çıkan Anthony Nwakaeme ise penaltıdan attığı golle maçın skorunu belirledi.

Altay’ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor, puanını 81’e çıkarırken Altay 34 puanda kaldı.

Anthony Nwakaeme, Süper Lig kariyerinde bir sezondaki en yüksek gol sayısına ulaştı (12).

Fenerbahçe, Devler Ligi biletini son haftaya bıraktı

Fenerbahçe, Süper Lig’in 37. haftasında Volkan Demirel’in çalıştırdığı VavaCars Fatih Karagümrük’ü konuk etti. 

40 bin seyircinin izlediği Ülker Stadyumu’ndaki karşılaşma golsüz eşitlik ile sona erdi. 

UEFA Şampiyonlar Ligi bileti için İttifak Holding Konyaspor ile çekişen Fenerbahçe, VavaCars Fatih Karagümrük beraberliğinin ardından son haftaya rakibinin 3 puan önünde girdi. 

Süper Lig’deki son altı maçını kaybetmeyen Fatih Karagümrük (4G 2B), en üst lige döndüğü 2020/21’den bu yana en uzun serisini yaşıyor.

Volkan Demirel, teknik direktörlük kariyerinde Şükrü Saracoğlu Stadı’nda çıktığı ilk Süper Lig maçında da Fenerbahçe’ye yenilmedi.

Süper Lig’in 37. haftasında alınan skorlar:

Yukatel Kayserispor 3-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Göztepe 0-2 Beşiktaş

Trabzonspor 2-1 Altay

Aytemiz Alanyaspor 3-0 Gaziantep FK

Fenerbahçe 0-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Kasımpaşa 2-4 Fraport-TAV Antalyaspor

GZT Giresunspor 1-1 Medipol Başakşehir

İttifak Holding Konyaspor 3-1 Atakaş Hatayspor

Süper Lig’de 37. hafta, bugün oynanacak Galatasaray-Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor-Demir Grup Sivasspor karşılaşmalarıyla sona erecek.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.