Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya: “Biz bunların neyine güveneceğiz?”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılmasına karşı olduklarını söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılma kararına yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın Türkiye’nin endişelerini gidermek üzere Ankara’ya gönderecekleri delegasyonların zahmet etmemeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye’ye yaptırım uygulayan ülkelerin NATO’ya katılmasına evet demeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, “Biz bunların neyine güveneceğiz? Bizi ikna etmeye mi gelecekler? Kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” dedi. Erdoğan, İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine karşı net bir tavır almadığını dile getirirken “Kaldı ki, bu süreç içinde bu terör örgütlerine karşı kalkıp biz karşıyız deseler bile ki tam aksini teslim etmeleri gereken bazı teröristlerle ilgili teslim etmeyeceklerine dair açıklamaları var” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Erdoğan’ın açıklamaları, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’un NATO’ya başvuracaklarını açıklamasının ardından geldi. NATO üyeliğini “İsveç’in güvenliği için en iyi şey” olarak tanımlayan Andersson, parlamentonun büyük bir çoğunluğunun da bu kararı desteklediğini belirtmişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da ülkesinin NATO üyeliğine Erdoğan’ın olumlu yaklaşmaması karşısında kafasının karışık olduğunu söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.