Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Futbol tarihine geçtiler: Barcelona Kadın Futbol Takımı’ndan eşi benzeri görülmemiş performans

Barcelona Kadın Futbol Takımı, Atletico Madrid’i 2-1 mağlup etti ve bu sezon çıktığı 30 karşılaşmada 30. galibiyetini alarak sezonu şampiyon olarak tamamladı. Katalonya temsilcisi, İspanya Kadınlar Primera Lig’de bunu başaran ilk takım oldu. 

Barcelona’dan tarihi performans

Jonatan Giraldez’in çalıştırdığı Barcelona Kadın Futbol Takımı, İspanya Kadınlar Primera Lig’de 2021-2022 sezonuna damga vurdu. Ligin son haftasında Atletico Madrid ile kozlarını paylaşan Katalonya temsilcisi, rakibini 2-1 mağlup ederek bu sezon çıktığı 30 karşılaşmada 30. galibiyetini aldı. Barcelona, İspanya’nın en üst düzey liginde bunu başaran ilk takım oldu. Üst üste üçüncü kez İspanya’nın en büyüğü olan ve söz konusu 30 maçta rakip fileleri toplam 159 kez havalandıran Barcelona, ligdeki en son mağlubiyetini ise 2020-2021 sezonunun Haziran ayında Atletico Madrid karşısında almıştı. 

Öte yandan Barcelona, 2021-2022 sezonunda sadece bir maç kaybetti. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Wolfsburg’a yenilen Giraldez’in öğrencileri, rövanş maçında ise Almanya temsilcisini mağlup etmeyi başararak finale yükseldi. 

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1526103770740011009?s=20&t=iOWzBeuFJJ6q_T9ryUhMxA

Barcelona’nın Atletico Madrid’i 2-1 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1525825230509420545?s=20&t=iOWzBeuFJJ6q_T9ryUhMxA

Barcelona, seyirci rekorlarına doymuyor

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finali rövanşında, Nou Camp Stadı’nda oynanan Barcelona-Real Madrid maçında seyirci rekoru kırılmıştı. 31 Mart tarihinde oynanan ve Barcelona’nın 5-2 galibiyeti ile sonuçlanan 91.553 kişinin izlediği “El Clasico” maçı, şu ana kadar tribünde en çok seyircinin olduğu kadın futbol müsabakası olmuştu. Katalonya temsilcisi, bu rekorunu Wolfsburg maçında ise geliştirdi. Almanya temsilcisine karşı oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final maçında 91.648 seyirci stadyumu doldurdu. 

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde Barcelona ile Olimpik Lyon’u karşı karşıya getirecek maç, 21 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 20.00’de oynanacak. Müsabakaya Juventus’un maçlarını oynadığı Torino’daki Allianz Stadyumu ev sahipliği yapacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.