Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ING Basketbol Süper Ligi’nde play-off heyecanı devam ediyor: Yarı finale yükselen ilk ekip Galatasaray NEF

ING Basketbol Süper Ligi’nde play-off maçları devam ediyor. Fenerbahçe Beko-Frutti Extra Bursaspor eşleşmesi hariç ikinci maçlar geride kalırken, Galatasaray NEF yarı finale yükselen ilk ekip oldu.

Galatasaray NEF (2)-(0) Bahçeşehir Koleji

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Bahçeşehir Koleji ev sahipliğinde oynanan ikinci karşılaşmada, rakibi karşısında 98-94’lük skorla galip gelen Galatasaray NEF, seride durumu 2-0’a getirerek yarı finale yükselen ilk ekip olma başarısını da gösterdi. Galatasaray NEF’te David Kravish 20 sayı, 8 ribaund ve 5 asistle galibiyette büyük rol oynarken, Dee Bost 20, Romelo Trimble 18, Isaiah Canaan da 14 sayı kaydetti. Ev sahibi Bahçeşehir Koleji’nde ise Jamar Smit 23 sayı ve 7 asist, Richard Solomon 19 sayı ve ribaund, Jamal Jones da 18 sayı ve 6 asist kaydetti. 

Galatasaray NEF’in yarı finaldeki rakibi Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka eşleşmesinin galibi olacak.

David Kravish balyozu indiriyor:

Richard Solomon sonuna kadar gidiyor:

Galatasaray NEF taraftarıyla galibiyeti kutluyor:

https://twitter.com/GSBasketbol/status/1526291252773363712?s=20&t=9jZhPbE18rXp9W-r3AJymA

Gaziantep Basketbol (1)-(1) Darüşşafaka

Çeyrek finalin bir diğer eşleşmesinde, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda oynanan ikinci karşılaşmada, Gaziantep Basketbol deplasmanda Darüşşafaka’yı 91-66 mağlup ederek seride durumu 1-1’e getirdi. Gaziantep Basketbol’da QJ Peterson kaydettiği 27 sayı ile karşılaşmaya damga vururken, ING Basketbol Süper Ligi normal sezon MVP’si (En Değerli Oyuncu) Alpha Kaba 13 sayı kaybetti. Ev sahibi Darüşşafaka’da ise Troy Caupain’in 20 sayısı mağlubiyete engel olamadı.

Seride üçüncü ve son karşılaşma yarın Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda Gaziantep Basketbol’ın ev sahipliğinde oynanacak.

Karşılaşma öncesinde Alpha Kaba sezonun ”En Değerli Oyuncusu” (MVP) ödülünü aldı.

Alpha Kaba’nın smacı:

Troy Caupain’in etkileyici maç başlangıcı:

Fenerbahçe Beko (1)-(0) Frutti Extra Bursaspor

Normal sezonun lideri Fenerbahçe Beko ile EuroCup ikincisi Frutti Extra Bursaspor’u karşı karşıya getiren eşleşmede ise sarı-lacivertliler ilk maçtan evinde 100-87’lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe Beko’da Nando de Colo 27 sayı ve 5 asist ile karşılaşmaya damga vururken, Devin Booker 15 sayı ve 6 ribaund, Melih Mahmutoğlu ise 14 sayı kaydetti. Konuk ekip Frutti Extra Bursaspor’da ise Onuralp Bitim 18, Derek Needham ise 17 sayıyla mücadele etti. Seride ikinci karşılaşma, bugün saat 20.30’ta Frutti Extra Bursaspor ev sahipliğinde, Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak.

Nando de Colo- Jan Vesely işbirliği:

Onuralp Bitim havayolları:

Anadolu Efes(1)-(1) Pınar Karşıyaka

Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka serisinde ise üçüncü karşılaşma Anadolu Efes’in Turkish Airlines EuroLeague Final-Four karşılaşmaları sebebiyle 24 Mayıs tarihine ertelendi.

ING Basketbol Süper Ligi’nde çeyrek final serilerinde kalan maçların programı şöyle:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.