Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (17 Mayıs 2022): Atatürk Havalimanı protestoları & Kadıköy Belediyesi’ne operasyon & Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya tepki

Kadıköy Belediyesi’ne “yolsuzluk” operasyonu: İstanbul merkezli beş ilde, rüşvet suçuna karıştıkları iddia edilen ve aralarında Kadıköy Belediyesi’nde görevli zabıta ve mühendislerin de bulunduğu 54’ü kamu görevlisi 224 kişiden 160’ı gözaltına alındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın yıkımı başladı. Dün İYİ Partililer havalimanına giderek yıkımı protesto etti. Bugün Canan Kaftancıoğlu havalimanına gitti, “Buradan diyoruz ki asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesi sonrası İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olmaya hazırlanıyor, Türkiye ise üyeliğe tepkili. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsveç terör örgütlerinin zaten kuluçka merkezi, hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Biz bunların neyine güveneceğiz? Pazartesi günü Türkiye’ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” dedi. Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkez (EDAM) Direktörü ve eski diplomat Sinan Ülgen, gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

K-Pop’tan Kürtçe müziğe; etkinlikler bir bir yasaklanıyor, yaşam tarzına müdahale tartışmaları devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Başkent Kültür Yolu Festivali’nde Güney Koreli “Mirae” adlı pop müzik grubunun Ankara’da ücretsiz düzenleyeceği konser iptal edildi. Önceki gün de Kocaeli’nde Kürt sanatçı Aynur Doğan’ın konseri AKP’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti. Müzik yazarı Murat Meriç, tartışmaları Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.