Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spiker Özlem Sarıkaya Yurt hayatını kaybetti

Meme kanseri tedavisi gören spiker Özlem Sarıkaya Yurt hayatını kaybetti.

NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt 39 yaşında yaşamını yitirdi. Özlem Sarıkaya Yurt meme kanseri tedavisi görüyordu.

Sarıkaya’nın vefatının ardından sosyal medyada birçok başsağlığı mesajı paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter’dan, “NTV haber spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesine, dostlarına ve kurumuna başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun” diye yazdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’un yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve NTV’ye başsağlığı diliyorum” paylaşımında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise “Kanserle mücadele eden NTV spikeri Özlem Sarıkaya Yurt’un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Özlem Sarıkaya Yurt kimdir?

Özlem Sarıkaya Yurt 21 Mart 1983’te İstanbul’da doğdu.

Eğitimini İstanbul’da tamamladı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nü birincilikle bitirdi.

Meslek hayatına Habertürk’te başlayan Özlem Sarıkaya Yurt, 2010 yılında NTV’ye geçti.

2009 yılında Avrupa Gazeteciler Derneği tarafından “en iyi sabah haberi sunucusu” seçildi.

2013 yılında anne olan Özlem Sarıkaya Yurt, 39 yaşında hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.