Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 37. hafta heyecanı sona erdi: Galatasaray, Adana Demirspor galibiyeti ile taraftarına veda etti

Süper Lig’de 37. hafta heyecanı, dün (16 Mayıs) oynanan karşılaşmaların ardından sona erdi. Galatasaray, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada Adana Demirspor’u 3-2 mağlup etmeyi başardı. Süper Lig’de iki maç aradan sonra galip gelen Galatasaray, puanını 51’e çıkardı. Ligdeki son beş maçını kaybeden Adana Demirspor ise 52 puanda kaldı.

Galatasaray, üç puan ile taraftarına veda etti

Galatasaray, Süper Lig’in 37. haftasında Adana Demirspor ile kozlarını paylaştı. NEF Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmaya Adana Demirspor hızlı başladı. Vincenzo Montella’nın ekibi, 9. dakikada Yunus Akgün’ün kaydettiği gol ile öne geçti. Galatasaray’dan Adana Demirspor’a kiralanan Yunus, böylelikle bu sezon Galatasaray’a karşı forma giydiği ikinci maçında üçüncü kez fileleri sarsmış oldu. 

Bafetimbi Gomis’in 30. dakikadaki penaltı golü ile skorda dengeyi sağlayan Galatasaray, 55. dakikada ise Kerem Aktürkoğlu’nun attığı kafa golü ile öne geçti. Kerem’in golü ile morallenen ev sahibi, 63’te bir kez daha sahneye çıkan Gomis ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Maçın en güzel anı ise 67. dakikada yaşandı. Ceza yayının sol tarafından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mario Balotelli, yaptığı nefis vuruş ile kaleci Fernando Muslera’yı avladı ve maçın skorunu belirledi. 

Süper Lig’de iki maç aradan sonra galip gelen Galatasaray, puanını 51’e çıkardı. Ligdeki son beş maçını kaybeden Akdeniz temsilcisi ise 52 puanda kaldı. Sarı-kırmızılılar, sezonun son maçında Fraport TAV Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. Adana Demirspor ise sahasında Göztepe ile karşılaşacak. 

Kerem Aktürkoğlu, 2016/17’den (10; Yasin Öztekin & Eren Derdiyok) bu yana Galatasaray formasıyla Süper Lig’de bir sezonda çift haneli gol sayısına ulaşan ilk yerli oyuncu oldu.

Mario Balotelli, Şubat 2019’dan (Trezeguet; Kasımpaşa formasıyla) bu yana Süper Lig’de Fernando Muslera’ya frikik golü atan ilk oyuncu oldu.

Süper Lig’in 37. haftasında alınan skorlar:

Yukatel Kayserispor 3-0 Öznur Kablo Yeni Malatyaspor

Göztepe 0-2 Beşiktaş

Trabzonspor 2-1 Altay

Aytemiz Alanyaspor 3-0 Gaziantep FK

Fenerbahçe 0-0 VavaCars Fatih Karagümrük

Kasımpaşa 2-4 Fraport-TAV Antalyaspor

GZT Giresunspor 1-1 Medipol Başakşehir

İttifak Holding Konyaspor 3-1 Atakaş Hatayspor

Galatasaray 3-2 Adana Demirspor

Çaykur Rizespor 1-2 Demir Grup Sivasspor

Süper Lig’de 37. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.