Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fed Başkanı Powell: “Enflasyon düşene kadar faiz artışına devam”

ABD merkez bankası Fed’in Başkanı Jerome Powell, enflasyon oranının düştüğüne yönelik kesin kanıtlar görene kadar faiz artışına devam edeceklerini söyledi.

ABD merkez bankası Fed’in başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadele konusundaki kararlılıklarının sorgulanmaması gerektiğini ve fiyatlar düşene kadar faiz artışına devam edeceklerini açıkladı. Para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Powell, fiyat istikrarının sağlanmasının koşulsuz bir ihtiyaç olduğunu savundu.

Video: Murat Kubilay anlatıyor – Dolar rekora mı koşuyor?

Powell, işgücü piyasasını korurken enflasyonu düşürmeyi umduklarını ancak bu süreçte işsizlik oranının yükselebileceğini söyledi.

Haber: Mahfi Eğilmez yazdı – Yüksek enflasyona karşın piyasa nasıl canlı olabiliyor?

Enflasyonun düşeceğine yönelik tereddüt yok

Enflasyonu düşürecek kararlılığa sahip olduklarını dile getiren Powell, enflasyon oranını yüzde 2’ye düşürmeyi amaçladıklarının altını çizdi. Powell, “Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor” dedi. Zorlu bir piyasaya karşı mücadele verdiklerine işaret eden Powell, enflasyonun düşeceğine yönelik herhangi bir tereddütleri olmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: CNBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.