Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde dev final: Rangers ile Eintracht Frankfurt, İspanya’da kozlarını paylaşacak

UEFA Avrupa Ligi’nde kupanın sahibi, bugün (18 Mayıs) belli olacak. İskoçya temsilcisi Rangers, Almanya’nın yükselen değerlerinden Eintracht Frankfurt ile kozlarını paylaşacak. Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak. Büyük heyecana sahne olacak dev final, TV 8,5 ve dijital içerik platformu Exxen’den canlı yayınlanacak. 

Rangers mı, Eintracht Frankfurt mu?

Rangers, UEFA Avrupa Ligi final maçında Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya gelecek. İspanya’nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı mücadele, saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetecek. 

Rangers, bir ilkin peşinde

Rangers, İskoçya Premier Ligi’ni Celtic’in dört puan arkasında ikinci sırada tamamladı. Şampiyonluğu ezeli rakibine kaptıran Giovanni van Bronckhorst’un öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 80 gol atarken, kalesinde ise sadece 31 gol gördü. 

Olimpik Lyon, Sparta Prag ve Brondby’nin bulunduğu A Grubu’nu Lyon’un ardından ikinci sırada tamamlayan Rangers, son 16 turu aşamasında turnuvanın favorisi olarak gösterilen Borussia Dortmund ile kozlarını paylaştı. İki maç sonunda Dortmund’a üstünlük kurmayı başaran İskoçya temsilcisi, çeyrek finalde ise Braga engelini rahat geçti. Yarı finalde RB Leipzig ile eşleşen Rangers, sahasında gösterdiği üstün performans ile güçlü rakibini saf dışı bırakıp 14 yıl sonra tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi’nde finale yükseldi.  

2008 yılından bu yana Avrupa kupalarında finale çıkan ilk İskoçya temsilcisi olan Rangers, aynı zamanda Avrupa arenasında en fazla finale çıkan İskoç takımı konumunda (5). Bu sezon Avrupa Ligi gruplarında ilk iki maçı kaybeden Giovanni van Bronckhorst’un öğrencileri, aynı zamanda UEFA Kupası tarihinde ilk iki karşılaşmayı kaybedip finale yükselen ilk takım oldu. Öte yandan Frankfurt karşılaşması, Bronckhorst için özel anlamlar taşıyor. Giovanni van Bronckhorst, 2008’den bu yana UEFA Kupası kazanan ilk Hollandalı çalıştırıcı olmak için sahaya çıkacak. 

Rangers’ın Eintracht Frankfurt maçındaki en büyük kozu James Tavernier olacak. Yıldız sağ bek, attığı yedi gol ile Avrupa Ligi’nde en fazla gol atan oyuncu konumunda. 

Rangers’ın Leipzig’i eleyerek finale yükseldiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Eintracht Frankfurt, 42 yıllık özlemine son vermek istiyor

Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt, Bundesliga’da topladığı 42 puan ile sezonu 11. sırada tamamladı. Oliver Glasner’in öğrencileri, bu karşılaşmalarda rakip filelere 45 gol atarken, kalesinde ise 49 gol gördü. 

Temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ve Royal Antwerp’in bulunduğu D Grubu’nu ilk sırada tamamlayan Eintracht Frankfurt, son 16 turu aşamasında Real Betis ile kozlarını paylaştı. İki maç sonunda Betis’e üstünlük kurmayı başaran Glasner’in öğrencileri, çeyrek finalde karşısında Barcelona’yı buldu. Turnuvanın favorisi olarak gösterilen Barcelona’yı deplasmanda 3-2 yenerek yarı finale yükselen Eintracht Frankfurt, yarı finalde West Ham ile karşılaştı. 2-1 kazandığı maçın rövanşında West Ham United’ı sahasında konuk eden Eintracht Frankfurt, rakibini 1-0 mağlup ederek 42 yıl aradan sonra UEFA Avrupa Ligi’nde finale adını yazdırmayı başardı.

1980’deki UEFA Kupası şampiyonluğundan bu yana ilk kez Avrupa kupalarında finale yükselme şansı yakalayan Frankfurt, aynı zamanda hem UEFA Kupası hem de UEFA Avrupa Ligi’nin finalinde boy gösteren ilk Alman takımı oldu. Avrupa kupalarında üçüncü kez finale yükselen Frankfurt, daha önceki iki tecrübesinin ilkinde Real Madrid’e kaybederken; diğerinde ise Borussia Mönchengladbach’ı mağlup ederek kupaya uzandı. Öte yandan Eintracht Frankfurt, Avrupa Ligi tarihinde Chelsea ve Villarreal’in ardından sezonu namağlup tamamlayan üçüncü takım olmak için sahaya çıkacak. 

Glasner’in Rangers karşısındaki en büyük kozu, Filip Kostic olacak. Sırp yıldız, bu sezon çıktığı 42 karşılaşmada yedi gol atıp, 12 de asist yaptı. 

Frankfurt’un West Ham United’ı eleyerek finale yükseldiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler